Daugavpils Māla mākslas centrs nopelnījis divreiz vairāk, nekā bija plānots

foto turisms.latgale.lv
foto turisms.latgale.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu veikt izmaiņas Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pamatbudžeta ieņēmumu un izdevumu tāmē 2012.gadam. Muzeja direktore Ruta Ģiptere paskaidroja, ka tāmē paredzētie grozījumi saistīti ar to, ka Muzeja grāmatvedības uzskaitē esošo Māla mākslas centru apmeklēja daudz vairāk interesentu, nekā tika plānots sākotnēji.

R.Ģiptere pastāstīja, ka Māla mākslas centru aktīvi apmeklēja gan tūristi, gan mūsu pilsētas iedzīvotāji. Šobrīd apmeklējumu un rīkoto nodarbību rezultātā gūtā peļņa jau divās reizēs pārsniegusi šogad plānotos 1 450 latus, un jāņem vērā, ka līdz gada beigām palikuši vēl 2,5 mēneši.

Sakarā ar apmeklētāju skaita pieaugumu palielinājās arī Centra uzkopšanas izdevumi, nodarbībām nepieciešamo kancelejas preču iegādes izdevumi, izmaksas par elektroenerģiju. Tāpēc nopelnītie līdzekļi tiks izmantoti, lai segtu Centra izdevumus un nodrošinātu tā darbu.

Centra administrators Jānis Saikovskis pastāstīja, ka Centru apmeklē interesenti no visas Latvijas. Viņaprāt, tas ir Centra kolektīva nopelns, jo tajā darbojas īstu profesionāļu komanda.

Vicemērs Līvija Jankovska arī atzīmēja Centra popularitāti, pateicās par tā aktīvu piedalīšanos pilsētas dzīvē un palīdzību pašvaldības mērķa sasniegšanā – tūrisma nozares attīstībā Daugavpilī.


Написать комментарий