SVF saskata labus iemeslus Grieķijai piešķirt vairāk laika reformu īstenošanai

foto pbs.org
foto pbs.org

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) ceturtdien norādīja, ka pastāv labi iemesli, lai Grieķijai piešķirtu vairāk laika starptautiskā aizdevuma nosacījumu izpildīšanai.

"Pastāv labi argumenti, lai pagarinātu periodu Grieķijai īstenot tās fiskālo konsolidāciju," sacīja SVF preses pārstāvis Džerijs Raiss. "Mēs sakām, ka šāds pagarinājums būtu atkarīgs no finansēšanas spējas."

Tikmēr arī eirozonas dalībvalstu finanšu ministru padome jeb Eirogrupa piektdien pauda aizvien lielāku vienprātību attiecībā uz jautājumu par vairāk laika piešķiršanu Grieķijai.

"Ja deficīts izrādīsies lielāks par prognozēto, ņemot vērā īslaicīgo lejupslīdi ekonomikā, tad varētu tikt piešķirts vairāk laika, taču ne nauda, ne papildu finansējums," sacīja Nīderlandes finanšu ministrs Jans Kēss de Jāgers.

Taču viņš arī uzsvēra, ka "nedrīkst atlikt šo pasākumu īstenošanu, jo tas ir Grieķijas un Grieķijas iedzīvotāju interesēs, lai reformas turpinātos".

Arī Austrijas finanšu ministre Marija Fektere pauda līdzīgu nostāju, sakot: "Mēs viņiem dosim laiku, kas tiem nepieciešams, taču, visticamāk, ne vairāk naudas."


Написать комментарий