Daugavpils bērnudārzs pierādīs, ka māksla nepazīst robežu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti vienbalsīgi atbalstīja vēl vienu starptautisko projektu, kuru programmas Comenius ietvaros realizēs Daugavpils 26.bērnudārzs. Šī programma ir plaša Eiropas mūžizglītības projekta turpinājums un ir vērsta uz pirmsskolas un vispārizglītojošo iestāžu atbalstu.

Pēc vicemēra Līvijas Jankovskas domām, ļoti labi, ka arī pilsētas pirmsskolas iestādes iesaistās nopietnos Eiropas projektos.

Tieši bērnu vecumā notiek mazā cilvēka intensīvā garīgā un fiziskā izaugsme, tāpēc pieaugušajiem jāattīsta viņos morālās un estētiskās rakstura īpašības.

Projekta „Māksla – pasaule bez robežām” (The Art World Without Limits) ietvaros tiek plānots organizēt dažāda veida kursus pirmsskolas iestādes pedagogiem – uzlabot angļu valodas zināšanas, apgūt interaktīvo tehnoloģiju izmantošanu ikdienas darbā, rīkot tikšanās ar ārzemju kolēģiem, dalīties pieredzē, rīkot atvērtas stundas, seminārus, izstādes un meistarklases. Projekta ietvaros pirmsskolas iestādes pedagogi apmeklēs Bulgāriju, Turciju, Poliju, Rumāniju un Vāciju.

Kopumā projektā „Māksla – pasaules bez robežām” tiks iesaistīti vairāk nekā 130 cilvēki, tai skaitā 26.bērnudārza 11 pedagogi un audzēkņi vecumā no 4 līdz 7 gadiem.

Projekts tiks realizēts divu gadu laikā un noslēgsies 2014.gada jūlijā. 2012.gadam apstiprinātā tāme sastādīs 7 871 latu, 20% no šis summas iedalīs pilsētas pašvaldība.


Написать комментарий