Spēcīgajā izvirdumā degoši akmeņi sviesti līdz pat kilometru augstumā virs krātera, bet lava plūdusi lejā pa nogāzi septiņu kilometru tālumā, stāsta speciālisti. Gaisu piepildīja pelnu mākoņi. Tuvējo ciemu iedzīvotāji stāsta, ka vulkāna dārdi drebinājuši māju logus un jumtus.

Vulkāns atrodas 50 kilometru attālumā no Gvatemalas pilsētas. Prezidents Oto Perezs Molina paziņoja, ka izvirdums var ietekmēt iedzīvotājus arī pašā galvaspilsētā - Gvatemalā.

Šis ir spēcīgākais Fuego izvirdums kopš 1999. gada, norāda speciālisti. Galvaspilsētas virzienā redzamas braucam ar pelniem pārklātas automašīnas.

Ārkārtas dienesti paziņoja, ka ir nepieciešams evakuēt 33 000 cilvēku no 17 apdzīvotām vietām, tomēr vēlāk norādīts, ka ir evakuēti 11 000 un vairāk iedzīvotāju pārvietošana nebūs nepieciešama, jo vulkāna aktivitāte vēlu ceturtdienas vakarā ir mazinājusies.

Evakuētie cilvēki izvietoti pagaidu patvērumos. 28 gadus vecā Mariama Karumako, kura pagaidu patvērumā kādā skolā ieradusies ar 16 savas ģimenes locekļiem, pastāstīja raidsabiedrībai, ka sākumā bijuši skaļi dārdi un satumsis, kad no gaisa sākuši krist pelni.

3760 metru augstais Fuego ir viens no Centrālamerikas aktīvākajiem vulkāniem, norāda BBC.