10.septembris- Pašnāvību profilakses diena!

foto pips929.com
foto pips929.com

Pēdējos 45 gados pašnāvību skaits pasaulē ir pieaudzis par 60%. Nozīmīgs riska faktors ir garīgas veselības traucējumi - alkohols un depresija.

2012.gada 5.septembrī Sociālo lietu pārvaldē griezās Daugavpils pilsētas iedzīvotāja, kuru uztrauca 45 gadus vecā brāļa Jurija liktenis, informē Daugavpils Sociālo lietu pārvalde.

Brālis dzīvo bijušās sievas piederošā mājas 1/2 daļā, par parādiem ir atslēgta ūdenspiegāde un elektrība. Jurijs dzīvo viens, ir bezdarbnieks, iztikas līdzekļu nav, veselības problēmas, pārvietojās ar grūtībām, ir izteicis suicīda varbūtību, jo neredz jēgu tālākai dzīvošanai.

Sociālo pakalpojumu nodaļas pilngadīgām personām sociālie darbinieki operatīvi ar Sociālo lietu pārvaldes transportu apmeklēja norādīto adresi.

Dzīvesvietā tika konstatēts, ka 1969.gada dzimušais vīrietis tiešām ir nonācis ļoti sarežģītā dzīves situācijā un māsas bažām bija pamats, atzīst, ka pats ir pie visa vainīgs. Līdz 2009.gadam bija noformēta invaliditātes grupa, bet savas nolaidības dēļ, grupu nav pagarinājis, darbspējas ir zaudētas sakarā ar bezdarbu un pārmērīgu alkohola lietošanu.

Sociālie darbinieki profesionāli izvērtēja sociālo situāciju un piedāvāja Jurijam Sociālo lietu pārvaldes sociālos pakalpojumus: ievietot Naktsmītnē. Jurijs piedāvājumam piekrita. Naktsmītnē bija piedāvātas personīgās higiēnas procedūras, karsts ēdiens, medicīniskie pakalpojumi.

Sociālo pakalpojumu nodaļas pilngadīgām personām darbinieki lūdz ziņot par mūsu pašvaldības iedzīvotājiem, kuri ir nonākuši krīzes situācijā un saviem spēkiem nevar pārvarēt radušās dzīves  grūtības. 

Zvaniet pa tālr. 654-40931.