Dzejas stunda pie Jāņa Raiņa pieminekļa Daugavpilī

foto daugavpils.lv
foto daugavpils.lv

Kā zināms, mūsu pilsētā un Daugavpils novadā norisinās Dzejas dienām veltītie pasākumi. Šogad tos ir organizējušas pilsētas un novada pašvaldības. Triju dienu laikā Daugavpilī un latviešu klasiķa Jāņa Raiņa dzimtajā pusē notiks poētiskās tikšanās, skatuves runas konkursi, koncerti, dzejas stundas, izrādes.

Trešdien, 12.septembrī, dzejnieka mājās Berķenelē notika Dzejas dienu svinīgā atklāšanas ceremonija un jauna divdesmit otrā krājuma „Dzejas dienas 2012” prezentācija.

Savukārt ceturtdien Dzejas dienu ietvaros pie Raiņa pieminekļa Daugavpils universitātes skvērā notika Dzejas stunda. Apmācies laiks nemaz netraucēja un minētājā pasākumā bija sapulcējušies īsti dzejas cienītāji. Pasākumā piedalījās pilsētas Kultūras pārvaldes pārstāvji, pasniedzēji un dzejnieki ne tikai no Daugavpils un novada, bet arī no Viļņas un Rīgas, pilsētas skolu skolēni. Dzejas stundā tika lasīta dzeja un dziedātas dziesmas.

Dzejas dienu pastāvīga dalībniece pazīstama latviešu rakstniece Inese Zandere kā Raiņa nopelnu atzīmēja to, ka viņš ir padarījis dzeju tautai tuvu, padarījis to pieejamāku parastajam cilvēkam, un bez viņa latviešu literatūra nav iedomājama.

Šodien, 14.septembrī, notiks Dzejas dienu noslēguma pasākumi. No rīta Daugavpils luterāņu kapos ar klusuma brīdi tika pagodināta Raiņa tēva Krišjāņa Pliekšāna piemiņa.

Bet vakarā tiek plānots Dzejas dienu noslēguma pasākums Raiņa mājā Berķenelē, kuru var apmeklēt visi interesenti – plkst.16:00 no DU vecā korpusa brauks autobuss uz Berķeneli. Atgriešanās Daugavpilī paredzēta plkst.20:00.


Написать комментарий