Savickis: KHL iecere pirkt 'Arēnu Rīga' un nodot to 'Dinamo' ir Lipmana baumas

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīga "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis noraidījis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana izteikumus, ka KHL vadība varētu iegādāties "Arēnu Rīga" un nodot to "Dinamo".

Kā ziņots, Lipmans izteicās, ka esot runājis ar KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu, un viņs noskaidrojis, ka līga varētu no "Rietumu bankas" nopirkt "Arēnu Rīga" un nodot to Rīgas "Dinamo" klubam.

"Ko tikai Lipmans neesot darījis – cēlis halli, dibinājis "Dinamo", runājis ar KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu... Rezultātā viņš Rīgas Dinamo nav pat sekretārs, un arī Medvedevs ar viņu nekad nav runājis. Varbūt Lipmans kādreiz ir redzējis Medvedevu kādu 25 metru attālumā vai varbūt pa televizoru," uz Lipmana izteikumiem intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" asi atbildēja Savickis. "Ja tas viņam dod pamatu teikt, ka viņš ir runājis ar Medvedevu, tad tikpat labi var arī teikt, ka viņš ir apspriedies ar ASV prezidentu Baraku Obamu."

Tomēr "Dinamo" padomes priekšsēdētājs neizslēdza, ka kādreiz "Arēna Rīga" varētu nonākt Latvijas kluba pārvaldē.

"Mums līdz šim ir bijuši dažādi piedāvājumi attiecībā uz to, kā risināt "Dinamo" arēnas jautājumu. Ir piedāvāti dažādi projekti, zemes gabali, arī arēna. Ir skaidrs, ka gadījumā, ja "Dinamo" uzbūvēs sev pilnīgi jaunu ledus halli, "Arēna Rīga" vairs nespēs pastāvēt. Tāpēc kā vienu no variantiem nevar izslēgt arī šā objekta iegādi," turpināja Savickis.

"Par to, kurš ko un kā varētu iegādāties, spriest ir stipri vien pāragri. Pašreizējā stadijā tiek izskatīti dažādi iespējamie varianti, bet nekādu konkrētu darījumu nav. Tas viss, ka KHL varētu mums pirkt halli, ir tikai kārtējā K. Lipmana bauma," "Dienas Biznesam" uzsvēra Savickis.

Jau kopš "Dinamo" atjaunošanas Savicka un Lipmana starpā ir bijušas vairākas asas vārdu pārmaiņas, taču abi bieži ir redzēti kopā.


Написать комментарий