Balvu novada pašvaldības policijai – 20

foto balvi.lv
foto balvi.lv

Ceturtdien Balvu novada Domē notika svinīgs sarīkojums, kas bija veltīts Balvu novada pašvaldības policijas dibināšanas 20. gadadienai. Uz to pulcējās Balvu pašvaldības policijas darbinieki, bijušie Balvu novada pašvaldības policijas priekšnieki, valsts policijas pārstāvji un goda viesi, informē Balvu novada pašvaldība.

Par to, kā aizritējis laiks, kopš strādā pašvaldības policija, ieskatu sniedza Balvu novada pašvaldības izpilddirektore Inta Kaļva. Viņa atskatījās uz pašvaldības policijas dibināšanu, nolasot fragmentu no Balvu pilsētas Tautas deputātu padomes sēdes par iestādes izveidi. Šo sēdi vadījis Juris Annuškāns, toreizējās Balvu pilsētas Tautas deputātu padomes priekšsēdētājs. Tādēļ svinīga pasākuma dalībnieki ar smaidu nokrustīja Juri Annuškānu par „pašvaldības policijas tēvu”. Atceroties šo laiku, Juris Annuškāns teica, tas bijis grūts, jo vajadzējis mācīties strādāt, katrs uzdevums bijis pirmo reizi. Bet laiks pierādījis, ka pašvaldības policijas izveide ir bijis pareizs lēmums. Tā palīdzējusi realizēt dzīvē un kontrolēt pašvaldības administratīvo lēmumu izpildi. Balvos izveidotā pašvaldības policija ir viena no vecākajām mūsu valstī.

Novada Domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis, akcentējot policijas lomu pašvaldības lēmumu kontrolē, sabiedriskās kārtības nodrošināšanā novadā, teica paldies kādreizējiem un patreizējiem Balvu pašvaldības policijas darbiniekiem. Viņš pasniedza novada pašvaldības piemiņas dāvanas kādreizējiem Balvu novada pašvaldības policijas priekšniekiem Jurim Ragov- skim, Ilvaram Ūzuleņam un Vilim Cibulim. Sakarā ar iestādes 20 gadu jubileju tika sumināti visi pašvaldības policijas darbinieki.
Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa vadītājs Dzintars Čerbakovs un Kārtības policijas priekšniece Rita Kravale pateicās par veiksmīgo sadarbību gadu garumā, novēlot veselību, izturību, entuziasmu un degsmi, gādājot par drošību un kārtību mūsu novadā. Viņa policijas vārdā izteica ierosinājumu paplašināt pašvaldības policiju, rast iespēju palielināt algas.
Svētkos uzrunas teica Balvu novada pašvaldības policijas priekšnieks Ēriks Ločmelis, policists Vilmārs Kubaks, bijušie pašvaldības policijas priekšnieki Vilis Cibulis, Juris Ragovskis un citi.
Kā jau svētkos – tika pasniegti ziedi un skanēja mūzika Arņa Grapa izpildījumā. Lai visi svētkos izteiktie labie novēlējumi piepildās!


Написать комментарий