Tika savākta nauda, ar kuras palīdzību ugunsnelaimē cietusī ģimene no Daugavpils novada uzcels jauno māju

foto dnd
foto dnd

Marta mēnesī Daugavpils novada Dubnas pagastā dzīvojošā Kosoņu ģimene ugunsgrēka dēļ, kas izcēlās elektroinstalācijas īssavienojuma rezultātā, palika bez jumta virs galvas. Ugunsgrēkā nodega ne tikai viņu māja, bet arī viss ģimenei ar diviem nepilngadīgajiem bērniem piederošais īpašums, tai skaitā dokumenti un drēbes.

Pēc notikušā Daugavpils novadā tika realizēta akcija, kuras mērķis bija palīdzēt Kosoņu ģimenei, savācot līdzekļus jaunās mājas celšanai – novada domes mājas lapā tika publicēts attiecīgais konta numurs.

Aicinājumam palīdzēt atsaucās ne tikai cietušās ģimenes novadnieki, bet arī citu Latvijas reģionu iedzīvotāji.

Daugavpils novada Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā portālam Gorod.lv paziņoja, ka vasaras beigās tika savākti vairāk nekā 4 000 latu, kas tiks izmantoti mājas atjaunošanai un nepieciešamo mantu iegādei.

Pagaidām Kosoņu ģimene dzīvo pašvaldības nodrošinātajā pārvietojamajā mājiņā, kurā ir viss normālai dzīvei nepieciešamais.

Dubnas pagasta padome bija noslēgusi sadarbības līgumu ar fondu „Ziedot” par projekta „Palīdzība Kosoņu ģimenei” īstenošanu. Pateicoties projektam, ģimene var sākt jaunās mājas celšanu.


Написать комментарий