Valsts robežsardzes koledžā svinīgi apsveica olimpieti

foto A.Cīrulis
foto A.Cīrulis

Otrdien, 11. septembrī Valsts robežsardzes koledžā (VRK) notika svinīgs pasākums, veltīts VRK darbinieka sporta sasniegumiem. VRK Sporta mācību centra speciālists Mārtiņš Pļaviņš Latvijas sportistu izlases sastāvā piedalījās 2012. gada Vasaras Olimpiskajās spēlēs Londonā, kur pludmales volejbolā ieguva godalgoto III vietu un bronzas medaļu, informē Rēzeknes pašvaldība.

M.Pļaviņš lielu laika posmu piedalās starptautiskās volejbola, pludmales volejbola sacīkstēs. Viņš ar A.Samoilovu bija pirmais Latvijas volejbolistu pāris, kas startēja Olimpiskajās spēlēs, 2008. gadā Pekinā. No 2010. gada M.Pļaviņš arī ar panākumiem piedalās dažāda mēroga sacensībās pārī ar J.Šmēdiņu.

M.Pļaviņam bija uzticēts gods nest mūsu valsts karogu 2012. gada Vasaras Olimpisko spēļu atklāšanā Londonā. Viņš kopā ar J.Šmēdiņu ir pirmie Latvijas sportisti, kuri ieguva godalgoto vietu olimpiskajās spēlēs pludmales volejbolā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, sakarā ar to, ka M.Pļaviņš ar saviem sasniegumiem var būt mērķtiecības, neatlaidības un gribasspēka piemērs robežsargiem, Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks ģenerālis N.Garbars izdeva pavēli piešķirt VRK Sporta mācību centra speciālistam M.Pļaviņam VRS apbalvojumu – Valsts robežsardzes Krūšu nozīmi.

11. septembrī, pirmajā dienas pusē, ģenerālis N.Garbars VRS Galvenajā pārvaldē, Rīgā, pasniedza M.Pļaviņam Valsts robežsardzes Krūšu nozīmi. Vēlāk Rēzeknē, VRK Sporta mācību centra lielajā sporta zālē, norisinājās olimpieša un VRK personāla, VRS teritoriālo pārvažu pārstāvju svinīgā tikšanās, veltīta VRK darbinieka sporta sasniegumiem.

Valsts robežsardzes koledžas direktors pulkvedis A.Liepiņš atklāja pasākumu ar klusuma brīdi, pieminot robežsargu O.Vilciņu, VRS Ludzas pārvaldes Krivandas robežapsardzības nodaļas jaunāko inspektoru, kurš 7. septembrī traģiski gāja bojā veicot robežpārkāpēju aizturēšanu uz Latvijas – Krievijas valsts robežas.

Svinīgās tikšanās turpinājumā pulkvedis A.Liepiņš Valsts robežsardzes vadības, VRK kolektīva vārdā pateicās M.Pļaviņam par izciliem sasniegumiem sportā, novēlot panākumus volejbolā arī nākotnē. Volejbolists saņēma apsveikumu vārdus un ziedus no sporta cienītājiem.

Pēc Valsts robežsardzes koledžas direktora klātesošos uzrunāja IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas sporta instruktors A.Cīrulis, kurš atbrauca uz Rēzekni no galvaspilsētas kopā ar olimpieti. A.Cīrulis nosauca M.Pļaviņa nozīmīgākos sasniegumus sportā, novēlēja volejbolistam turpināt izaugsmi olimpiādes līmeņa sporta veidā un pasākuma dalībniekiem aktīvi pievērsties visām sporta disciplīnām.

M.Pļaviņš, kurš daudz laika pavada ārpus koledžas, treniņos, braucienos, savā uzstāšanas laikā pateicās kolēģiem par svinīgo tikšanos, apsveikumiem, kā arī atbalstu olimpisko spēļu laikā, kas ļoti palīdzēja volejbolistiem izcīnīt medaļas.

Pasākuma noslēgumā VRK kadetiem, pastāvīgā personāla, VRS pārvalžu pārstāvjiem bija iespēja Olimpietim uzdot jautājumus, saņemt viņa autogrāfus, kopā nofotografēties, kā arī vienā sporta laukumā spēlēt volejbolu – VRK un VRS Daugavpils, Viļakas pārvalžu komandu draudzības mačā. 

Tradicionāli M.Pļaviņš, kā viens no stiprākajiem VRK sportistiem, uzdāvināja VRK Robežsardzes vēstures muzejam savu olimpieša sporta kreklu.

Robežsargu un 2012. gada Vasaras Olimpisko spēļu dalībnieka svinīgo tikšanos organizēja VRK Militārās un fiziskās sagatavošanas priekšmetu katedras vecākais speciālists V.Kloss.


Написать комментарий