Tādējādi, visticamāk, sestdien NHL pasludinās trešo lokautu pēdējos 18 gados.

Kā pavēstīja NHL komisārs Gerijs Betmens, viņš saņēmis visu 30 klubu īpašnieku atbalstu. "Mēs netaisāmies sākt sezonu, kamēr nebūs parakstīts jaunais līgums. Līga nedomā sākt jaunu sezonu neskaidrības gadījumā," strikti teica Betmens.

Tikmēr NHL PA pēdējā sanāksmē gandrīz 300 hokejistu atbalstīja sezonas sākumu, lai gan jaunais līgums nebūs vēl parakstīts. Tomēr šis variants, visticamāk, nenotiks, jo NHL neplāno piekāpties savā pozīcijā.

Atgādinām, ka jaunā kolektīvā darba līguma strīdus punkts ir ienākumu sadaļa. NHL sākotnēji vēlējās, lai spēlētāji savu daļu no kopējiem ienākumiem samazina no 57% uz 43%, bet vēlāk kā robežu noteica 47%. NHL PA sākotnējais piedāvājums bija 54,3%, bet pēdējais piedāvājums bija par 52,7%.

NHL un NHL PA līdzšinējā kolektīvā darba līguma termiņš beidzas 15.septembrī pulksten 12:01 pēc ASV Austrumu krasta laika (pulksten 19:01 pēc Latvijas laika).

Pirms lokauta izziņošanas bija paredzēts, ka NHL klubi oficiālās treniņnometnes drīkstēs sāktr 21.septembrī, bet jaunā sezona sāksies 8.oktobrī.