Rēzeknē viesojās ASV vēstniecības pārstāvji

foto D.Zirniņa
foto D.Zirniņa

Trešdien, 12. septembrī Rēzekni apmeklēja ASV vēstniecības pārstāvji, kuri apmeklēja pilsētas kultūras un izglītības iestādes, augsti novērtējot paveikto darbu un ieguldījumu darbā ar jauniešiem, informē Rēzeknes pašvaldība.

ASV delegācijas sastāvā bija Kultūras atašeja Kerri Splinder-Ranta, kultūras speciāliste Lauma Brūvele, mediju asistents Raimonds Andžāns, mediju speciāliste Kristīne Kreile un izglītības un apmaiņas programmas speciāliste Ingrīda Bodniece. Rēzeknes pilsētas domes speciālisti izstāstīja viesiem par kultūras un izglītības iespējām un attīstību pilsētā, kā arī par realizētajiem projektiem un topošajiem objektiem. Kerri Splinder-Ranta augsti novērtēja to, ka, dzīvojot daudznacionālā un multikulturālā vidē, rēzekniešiem izdodas saglabāt un attīstīt savu īpašo kultūru un tradīcijas, kuras izpaužas arī caur deju, dziesmām un valodām.

Vizītes ietvaros ASV vēstniecības pārstāvji apmeklēja Rēzeknes 6. vidusskolu un Rēzeknes Augstskolu. Tomēr lielāko iespaidu viņi guva, apmeklējot Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru un jauniešu centru „Zeimuļs”, kur norisinājās tikšanās ar Rēzeknes kultūras un izglītības speciālistiem, kā arī preses konference, uz kuru bija ieradušies jaunieši no „Zeimuļa” žurnālistikas pulciņa.

Runājot ar jaunās paaudzes pārstāvjiem, Kerri Splinder-Ranta uzsvēra, ka Rēzeknes jauniešiem piemīt ļoti svarīga pazīme – būt lepnam par savu pilsētu. Tieši tas virzīs uz priekšu pilsētas attīstību visās dzīves sfērās. Vēstniecības pārstāvji pastāstīja par izglītības apmaiņas programmām, kuras paredzētas plašam studējošo lokam, atzīmējot, ka ir nozīmīgi gūt zināšanas un pieredzi ne tikai mājās, bet arī ārzemēs, tomēr svarīgi atgriezties dzimtenē, lai šīs zināšanas pielietotu.


Написать комментарий