Otrā pasaules karā bojāgājušo karavīru kapu iesvētīšanu

publicitātes foto
publicitātes foto

 2012.gada 12.septembrī Ciblas novada Zvirgzdenes un Pušmucovas ciemos notika ar Krievijas Federācijas finansiālo atbalstu restaurētu padomju karavīru, kas gāja bojā Latgales teritorijā Otrā pasaules kara laikā 1941.-1945.gados, kapu iesvētīšanas ceremonija, portālam gorod.lv pavēstīja Krievijas ģenerālkonsulāts Daugavpilī.

Minēto aizlūgumu vadīja Ludzas pareizticīgo baznīcas priesteris Sergijs Kiričenko.

Pasākumā piedalījās Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā A.Vešņakovs, Krievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī O.Ribakovs, Ciblas novada domes priekšsēdētājs J.Dombrovskis, pagastu pašvaldību vadītāji, būvfirmas, kas veica remontdarbus kapos, tuvāko apdzīvoto vietu iedzīvotāji, skolēni.

Krievijas Federācijas vēstniecības, Krievijas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī, novada domes pārstāvji nolika ziedus pie pieminekļiem.

Novada iedzīvotāji arī bija atnākuši ar ziediem, dziedāja dziesmas un lasīja dzeju latviešu un krievu valodā, tika nolasītas rindas no Sarkanas Armijas kareivju un oficieru, kas ir apglabāti Latgalē, vēstulēm, kuras tika rakstītas ģimenēm un vēlāk tika nodotas vietējo novadpētnieku rīcībā.



Написать комментарий