Saskaņas pamatskolas skolēni un pedagogi piedalīsies ilgstošajā starptautiskajā projektā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Eiropas Komisija uzskata, ka iedzīvotāju kvalitatīvā izglītība veicina Eiropas Savienības ekonomikas pieaugumu, tāpēc tā finansē Mūžizglītības programmas Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci и Grundtvig. Katra no tām atbalsta kādu noteiktu izglītības sfēru – finansētākā apakšprogramma Erasmus atbalsta augstskolu studentus, Comenius finansē projektus, kas ir saistīti ar vidusskolu, Leonardo da Vinci – ar profesionālo apmācību, bet Grundtvig atbalsta pieaugušo izglītību.

Pateicoties programmai Comenius, kas tika nosaukta čehu pedagoga Jana Amosa Komenska vārdā, Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni un pedagogi ne tikai uzlabos angļu valodas zināšanas un iemācīsies saskatīt skaisto katrā dzīves dienā, bet arī apmeklēs dažādas valstis, iegūstot jaunus draugus un pārņemot Eiropas valstu sadarbības un integrācijas pieredzi.

Pilsētas domes sēdē deputāti vienbalsīgi atbalstīja projektu „Zemes balsis” (The Voices from the Land), saskaņā ar kuru divu gadu laikā – no 2012.gada 1.augusta līdz 2014.gada 31.jūlijam – Saskaņas pamatskolas 8 skolotāji un aptuveni 20 skolēni piedalīsies starptautiskajos semināros, tikšanās un akcijās. Projekta noslēgumā tiks izveidots buklets, kurā tiks izmantotas projekta dalībnieku darbu fotogrāfijas.

Šogad projekta ietvaros tā dalībnieki apmeklēs Turciju, Spāniju, Itāliju un Poliju, rīkos Ziemassvētku labdarības akciju, izdos bukletu „Laipni lūgti, gadalaiki!”, sagatavos Latvijas Republikas Neatkarības dienai veltītus vairākus pasākumus.

Saskaņas pamatskolas direktore Antonija Lukjanska portālam Gorod.lv pastāstīja, ka projekta mērķauditorija ir vecāko klašu skolēni, kuri ir apliecinājuši labas angļu valodas zināšanas, jo tā ir projekta pamatvaloda. „Šis projekts tiks realizēts divu gadu laikā, tāpēc septīto klašu skolēniem tas ir labs stimuls apgūt valodu, lai piedalītos projektā”, - ir pārliecināta pamatskolas direktore. Jau oktobrī projekta pirmā dalībnieku grupa dosies uz Turciju – Ankaru un Ķemeru – un piedalīsies pirmajā starptautiskajā seminārā.

Tiek plānots, ka projekta summa gadā sastādīs aptuveni 12 000 latus, kas tiks iedalīti no eirofondiem.


Написать комментарий