Rīgas 'Dinamo' atkal gūst tikai vienus vārtus un zaudē 'Sibirj'

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pirmajā mājas spēlē ceturtdien Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" komandai.

Rīgas "Dinamo" labā ar precīzu metienu izcēlās Krišjānis Rēdlihs, bet uzvarētājiem ripu vārtos raidīja Kristians Kudročs un Jori Lehtera.

"Dinamo" spēlētāji jaunās sezonas trijās no četrām spēlēm spējuši gūt tikai vienu vārtus.

"Dinamo" treneri šīs dienas mačam pieteica sešus aizsargus un 12 uzbrucējus. Vienīgā izmaiņa, salīdzinot ar iepriekšējo maču, bija notikusi ceturtajā maiņā, kur centrā Mika Lipsberga vietā spēlēja Māris Bičevskis, bet Rīgas kluba vārtus atkal sargāja Māris Jučers.

Pirmais periods

"Sibirj" pirmajā uzbrukumā šajā mačā metienu izdarīja Kulda, bet to atvairīja Jučers, kas viņam palīdzēja veiksmīgi iesākt šo spēli. Tikmēr jau trešajā minūtē Rīgas "Dinamo" izvirzījās vadībā, kad uzreiz pēc iemetiena Krišjānis Rēdlihs no labās malas pārsteidza pretinieku vārtsargu Džefu Glāsu, ieraidot ripu tuvējā stūrī. Pēc zaudētajiem vārtiem uzbrukumus veidoja Novosibirskas komanda, bet rīdzinieku vārtsargs turpināja spēlēt veiksmīgi. Nākamajās epizodēs laukumā ritēja diez gan atraktīvs hokejs, bet neliels pārsvars piederēja viesiem.

11.minūtē Guntis Galviņš iesāka uzbrukumu, kuru ar metienu noslēdza Aleksadrs Žirū, bet Glāss ripu tvēra. Pēc šīs epizodes spēles kontroli pārņēma "Dinamo", un viņi izveidoja vētrainus uzbrukumus, kurus ar rezultatīvu metienu noslēgt neizdevās. Divas minūtes pirms perioda beigām Rīgas komanda pēc Džeimija Džonsona noraidījuma palika mazākumā, un tajā aktīvs bija Kulda. "Dinamo" pirmo mazākumu izturēja, un pirmā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 1:0.

Otrais periods

Otrais periods iesākās ar "Sibirj" uzbrukumu, kurā diviem uzbrucējiem neizdevās apspēlēt vienu rīdzinieku aizsargu. Nākamajās epizodēs uzbrukuma zonā kombinējās "Dinamo" spēlētāji, bet ripa līdz vārtiem nelidoja. Savukārt 24.minūtē noraidījumu saņēma Kulda. Mājinieki pirmajā vairākumā bīstami apdraudēja pretinieku vārtus, un pēc Galviņa metiena ripa trāpīja pa vārtu stabu, taču vairākums palika neizmantots. Atraktīvā trešdaļas turpinājumā labu uzbrukumu 27.minūtē iesāka Jučers, kurš piespēlēja Žirū, tālāk ripa tika nogādāta Gintam Meijam, bet viņš uzbrukuma smailē tikai kritienā aizsniedzās līdz ripai, neizmantojot labi iesākto momentu. Tūlīt Novosibirskas komandas spēlētāji rezultātu izlīdzināja, un Kristians Kudročs, mainot ripas lidojuma virzienu, ievirzīja to vārtos.

Minūti vēlāk lieliska iespēja bija "Dinamo", kuri gribēja izkombinēties līdz tukšiem vārtiem, bet Žirū neizdevās trāpīt. Tūlīt Žirū izcēlās arī negatīvā nozīmē, nopelnot noraidījumu. Mazākums Latvijas komandai bija veiksmīgs, jo tika izveidoti divi pretuzbrukumi – vispirms metiens Elvija Biezā izpildījumā, bet pēc brīža četratā rīdzinieki devās ātrajā uzbrukumā, un, iznākot no sodīto soliņa, raidījumu pa vārtiem izdarīja Žirū, bet pie atlēkušās ripas tika Džonsons, taču visus izdarītos metienus atvairīja Glāss.

Trešdaļas otrajā pusē spēles temps mazinājās un reālu vārtu gūšanas momentu nebija daudz. Pēc 40 minūtēm rezultāts bija neizšķirts 1:1.

Trešais periods

Izšķirošo trešdaļu mājinieki iesāka ļoti aktīvi. Ņiživijs apspēlēja pretiniekus un atdeva piespēli Žirū, taču viņa metiens lidoja pāri vārtiem. Nākamajās minūtēs vienības sāka spēlēt piesardzīgāk, bet mājinieki tik un tā prata atrast iespējas uzbrukumam, kurš gan bija nesekmīgs. Perioda vidū rīdzinieki ieguva tiesības spēlēt vairākumā, un tajā viņi darbojās veiksmīgi. Labu metienu izdarīja Mārtiņš Karsums, taču to atvairīja Glāss. Arī nākamie mēģinājumi iedabūt ripu vārtos bija nesekmīgi.

Nepatīkamā situācijā rīdzinieki nonāca septiņas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām, kad "Sibirj" pretuzbrukumā paklupa viens no "dinamiešiem", un Maksims Krivonožkins uz pretējo malu piespēlēja Lehteram, kurš raidīja ripu vārtos. "Dinamo" izmisīgi centās rezultātu izlīdzināt, bet pretinieki aizsardzībā darbojās veiksmīgi. Nelīdzēja arī Jučera nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju, un Latvijas klubs piedzīvoja trešo zaudējumu četrās spēlēs.

"Dinamo" rindās par labāko atzina Džeimiju Džonsonu, bet viesiem - vārtsargu Glāsu.

Atgādinām, ka jauno sezonu "Dinamo" sāka ar trim izbraukuma mačiem. Izbraukuma sērijas ievadā Latvijas klubs ar 1:2 piekāpās Čehijas klubam Prāgas "Lev", otrajā cīņā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pieveica līgas jaunpienācējus Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, tiekot pie savas pirmās uzvaras šosezon, bet noslēdzošajā cīņā ar 1:2 zaudēja Jāņa Sprukta pārstāvētajai Maskavas CSKA komandai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei ar "Sibirj":

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#32 Mikaēls Telkvists);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Metjū Karls - #6 Arvīds Reķis, #44 Oskars Cibuļskis - #11 Kristaps Sotnieks;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Džeimijs Džonsons - #70 Miks Indrašis, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #19 Robs Šremps - #12 Aleksandrs Žirū, #41 Raitis Ivanāns (A) - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #98 Elvijs Biezais - #96 Māris Bičevskis - #73 Gunārs Skvorcovs.


Написать комментарий