Daugavpils „Saules skolas” audzēkņu darbi piedalīsies Starptautiskajā dizaina izstādē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils mākslas vidusskola „Saules skola” šogad svin 95 gadu jubileju. Šajā sakarā skolas audzēkņi un pasniedzēji ir sagatavojuši vairākus pasākumus, viens no tiem bija šī gada beidzēju kvalifikācijas darbu izstāde.

Labākos darbus varēja aplūkot Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, šobrīd tie ir apskatāmi „Saules skolas” gaiteņos.

Pēc mākslas skolas direktores Ilonas Linartes-Ružas vārdiem, Rīgas komisija, kas pieņēma kvalifikācijas eksāmenus, augsti novērtēja šī gada skolas beidzēju sagatavošanas līmeni un valsts valodas prasmes.

Visi 2011./2012.gada beidzēju darbi tika veltīti bērnu tēmai, tāpēc izstādē var aplūkot ne tikai projektus, bet arī gatavus izstrādājumus. Piemēram, mēbeles bērnudārzu grupām un istabām, bērnu un jauniešu apģērbus, mīkstas rotaļlietas, kas ātri pārvēršas par ērtu guļamvietu, bērnu svētkiem domātus aksesuārus un daudz ko citu. Minēto izstādi „Saules skolā” var apmeklēt līdz 28.septembrim, pēc tam šie radošie darbi dosies uz Rīgu un piedalīsies Starptautiskajā dizaina izstādē.

Jāatzīmē, ka šogad „Saules skolu” pabeidza beidzēju rekordskaits – 45 cilvēki, lielāka beidzēju daļa nolēma turpināt mākslas izglītības iegūšanu Latvijas un ārzemju augstskolās.


Написать комментарий