PVN nebūs jāmaksā par pasta sūtījumiem līdz 22 eiro

foto blog.pebblecreekatlakemary.com
foto blog.pebblecreekatlakemary.com

Pievienotās vērtības nodoklis (PVN) nebūs jāmaksā par pasta sūtījumiem līdz 22 eiro (15,4) vērtībā, līdzšinējo 10 eiro (7 latu) vietā, otrdien nolēma valdība.

Paaugstinot ar PVN neapliekamo importējamo preču sūtījumu vērtību tiks samazināts slogs pasta sūtījumu saņēmējiem, mazināsies muitas kontrolei pakļauto pasta sūtījumu apjoms ar mazu vērtību, kā arī administratīvais resurss tiks izmantots efektīvāk, norāda Finanšu ministrija.

Paredzēts, ka Pievienotās vērtības nodokļa likums, kas aizstās pašlaik spēkā esošo likumu "Par pievienotās vērtības nodokli", stāsies spēkā 2013. gada 1. janvārī.

Tāpat valdība apstiprināja grozījumus noteikumos par kārtību, kā veicami maksājumi valsts budžetā un tie atzīstami par saņemtiem, un prasībām tiešsaistes maksājumu pakalpojumu izmantošanai norēķinoties ar valsts budžetu ar mērķi uzlabot fizisko personu saņemto pasta sūtījumu atmuitošanas kārtību, nepagrūtināt pasta sūtījumu saņēmēju un nepalielināt Valsts ieņēmuma dienesta, VAS "Latvijas Pasts" administratīvo slogu.

Lai uzlabotu muitas kontrolei pakļauto pasta sūtījumu muitošanas procesu, grozījumi paredz, ka ar "Latvijas Pasts" starpniecību izdarītais muitas maksājums būs uzskatāms par saņemtu valsts budžetā brīdī, kad universālā pasta pakalpojumu sniedzējs maksājumu ir pieņēmis izpildei.

Savukārt ar cita maksājumu pakalpojumu sniedzēja vai tā internetbankas starpniecību izdarītais maksājums par pārrobežu pasta sūtījumu no trešajām valstīm ir uzskatāms par saņemtu budžetā, ja pasta pakalpojuma saņēmējs ir uzrādījis universālā pasta pakalpojuma sniedzējam maksājumu apliecinošu dokumentu, kurā ir norādīts maksātāja vārds, uzvārds vai nosaukums un to ir parakstījis maksātājs vai ar spiedogu un parakstu apliecinājis maksājumu pakalpojuma sniedzējs, paredz normatīvs.

Grozījumi arī paredz atcelt noteikto summas ierobežojumu - 200 latus - nodokļu maksājumiem ar maksājumu karti, turpmāk neparedzot nekādus summas ierobežojumus maksājumu pakalpojuma veida izmantošanai.


Написать комментарий