Vēstnieks: Vācijas investori joprojām ir piesardzīgi attiecībā uz investīcijām Latvijā

foto reitingi.lv
foto reitingi.lv

Vācijas investori joprojām ir piesardzīgi attiecībā uz investīcijām Latvijā, intervijā sacīja Latvijas vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava.

"Vācija ir sestais lielākais ārvalstu investors pēc tiešajām ārvalstu investīcijām Latvijā, un tas nebūt nav slikti. Tomēr pēdējos gados diemžēl jaunu lielu investīciju projektu nav. Līdz ar to mēs varam teikt, ka mums pēdējā laikā ir ļoti labi tirdzniecības rādītāji, bet attiecībā uz jaunu investīciju ienākšanu dati nav tik labi, kā mums varbūt gribētos. Tur potenciāls attīstībai ir milzīgs," atzina Kļava.

Viņš uzsvēra, ka Latvijā ir lietas, kas bremzē investīciju ienākšanu. "Viena no tām ir bažas par kvalificēta darbaspēka pieejamību vajadzīgajā apmērā. Otra lieta ir infrastruktūra. Ir dažas lietas, kas mums ir ļoti labas, piemēram, interneta sakari. Taču tas visu neatsver," teica vēstnieks.

"Es esmu runājis ar uzņēmējiem no Rēzeknes, kas piedalījās mesēs Hannoverē, un viņiem bija ne visai patīkams stāsts, kā pie viņiem ir braucis darījumu partneris. Līdz ar to arī autoceļiem ir liela nozīme. Tam, cik ilgā laikā tu vari nokļūt no lidostas līdz ražotnei, ir iespaids uz to, vai investīcijas atnāks vai ne. Uz kartes paskatoties, Rīga-Rēzekne vai Rīga-Daugavpils vispār nav attālums, bet, kad tu nonāc uz mūsu ceļiem, tas uzreiz dod atsitienu, jo investori saprot, ar ko viņiem jārēķinās. Gan psiholoģiski, gan praktiski tas var kļūt par bremzējošu faktoru," paskaidroja Kļava.
 


Написать комментарий