Cauņa palīdz CSKA pieveikt “Anzhi”, Šteinbors un Krjauklis debitē DĀR 1

foto pfc-cska.com
foto pfc-cska.com

Krievijas Premjerlīgā pie otrās uzvaras jaunajā sezonā izdevās tikt Aleksandra Cauņas pārstāvētajam Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 1:0 pārspēja zvaigžņoto Mahačkalas "Anzhi". Cauņa atkal spēli sāka pamatsastāvā. Dienvidāfrikas čempionātā debitējuši Pāvels Šteinbors un Ritus Krjauklis.

Maskavas CSKA Krievijas Premjerlīgas 4. kārtā savā laukumā uzņēma Gūsa Hidinka vadīto Mahačkalas "Anzhi" ar Samjuelu Eto'o priekšgalā. Arī šoreiz armijnieku pamatsastāvā devās Aleksandrs Cauņa, bet savainojumu dēļ spēlēt nevarēja spēlēt Sejdū Dumbija ar Tomāšu Necidu. Šī iemesla dēļ CSKA uzbrucēja pozīcijā nācās izmantot malējo pussargu Ahmedu Musu. Diskvalifikācijas dēļ joprojām nevarēja spēlēt arī Alans Dzagojevs.

Zaudējumi iepriekšējos divos mačos maskaviešus bija sadusmojoši, tādēļ jau no pirmajām minūtēm viņi uzbruka krietni vien vairāk. Ļoti aktīvs bija Musa (vienreiz pēc tālas Cauņas piespēles veica reidu pa labo malu, kas noslēdzās ar iegūtu stūra sitienu), savukārt pirmo reizi "Anzhi" vārtu vīrs Vladimirs Gabulovs pa īstam cīņā iesaistījās 8. minūtē, glābjot pēc Zorana Tošiča sitiena no 20 metriem. Pirmajās 45 minūtēs "Anzhi" pie mājinieku vārtiem tā arī neko nespēja izveidot, savukārt CSKA uzbruka ļoti daudz, tomēr reālu vārtu gūšanas momentu nebija daudz. Puslaika izskaņā uzmanības epicentrā pēc Tošiča piespēles nonāca tieši Cauņa, bet pēc viņa sitiena lieliski spēlēja Gabulovs. Jāsaka, ka Aleksandrs spēles gaitā bieži mainīja savu pozīciju, darbojoties gan kā malējais, gan kā uzbrūkošais pussargs.

Otrajā puslaikā CSKA gandrīz iekrita aizsardzībā, tomēr Žirkova sitienu pēc Eto'o piespēles meistarīgi atvairīja Igors Akinfejevs. CSKA spieda, spieda, beigās nospiežot pretinieku. Par mača varoni kļuva Tošičs, kurš ar skaistu tālsitienu pēc Keisukes Hondas piespēles ar galvu panāca 1:0. Pēdējās minūtēs "Anzhi" pat palika mazākumā, taču spēles rezultāts vairs nemainījās, kaut gan momentu armijniekiem netrūka.

CSKA tā bija otrā uzvara četrās spēlēs, kas turnīra tabulā ļaus pietuvoties vadošajiem klubiem. Aleksandrs Cauņa spēlēja līdz pat 66. minūtei, laukumā darbojoties aktīvi. Vienā epizodē varēja arī pats gūt vārtus, tomēr vārtsargs šajā situācijā bija pārāks.

Kozlovam vārti Lietuvā, divas debijas DĀR

Lietuvā Pāvels Davidovs palīdzēja Marijampoles "Sūduva" ar 3:2 pieveikt "Dainava". Davidovs aizvadīja visu maču, vienus vārtus ielaižot no 11 metru atzīmes, bet otrus izgājienā viens pret vienu.

Lietuvā īpaši izcēlies pussargs Igors Kozlovs, kurš palīdzēja "Šiauliai" ar 4:0 sagraut "Tauras". Igors pats guva komandas ceturtos vārtus, kā arī piedalījās pirmajā vārtu guvumā - viņa sitienu vārtsargs atsita, bet pirmais pie bumbas tika partneris, kurš nekļūdījās. Kozlovam pilna spēle, tāpat 90 minūtes arī Intaram Kirhneram.

Azerbaidžānā pilna spēle Oskaram Kļavam, kurš palīdzēja "AZAL" ar 3:1 uzvarēt "Ravan".

Pie pirmās spēles Dienvidāfrikas čempionātā tikuši Ritus Krjauklis un Pāvels Šteinbors. Abi "Golden Arrows" sastāvā sezonas atklāšanas spēlē nospēlēja 90 minūtes, taču viņu klubs ar 1:2 piekāpās "Orlando Pirates". Jāpiemin, ka līdz šim Āfrikā no mūsu futbolistiem sevi paspēja pārbaudīt Deniss Ivanovs, kurš vēlāk karjeru turpināja Turcijas vienībā "Sivasspor", no kuras uz "Golden Arrows" pārcēlies pussargs Sulejmane Keita. Šogad DĀR čempionātā piedalās 16 komandas, kas sezonu aizvadīs līdz pat maija beigām.

13.08.2012 , 17:15

sportacentrs.com


Написать комментарий

Hello! ddacdde interesting ddacdde site! I'm really like it! Very, very ddacdde good!