Vitālijs Azarevičs: Daugavpils ir viena no nedaudzajām pilsētām mūsu valstī, kurā nav rindu bērnudārzos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, bērni ir dzīves ziedi. Viņu normālai augšanai un attīstībai ir nepieciešamie labi apstākļi, tai skaitā pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēšana, kur bērns ne tikai pavada laiku bez vecākiem, spēlējoties ar vienaudžiem, bet arī aktīvi attīstās, iepazīstot apkārtējo pasauli.

Pēc pirmā vicemēra Vitālija Azareviča vārdiem, Daugavpils ir viena no nedaudzajām Latvijas pilsētām, kurā vairs nav reģistrēto rindu bērnudārzos.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pārstāve paskaidroja, ka gadās situācijas, kad vecāki vēlas iekārtot savu bērnu kādā noteiktā mikrorajona konkrētajā bērnudārzā. Diemžēl ne vienmēr pastāv iespēja pieņemt bērnu sakarā ar to, ka uz to brīdi nav brīvo vietu, tāpēc vecākiem un bērniem nākas kādu laiku gaidīt.

Tomēr, kā pastāstīja Azareviča kungs, darbinieki cenšas pēc iespējas operatīvāk atrisināt šo problēmu. Situācija tiek kontrolēta, un vecāki tiek savlaicīgi informēti par brīvo vietu esamību kādā konkrētā bērnudārzā.

Saskaņā ar pagājušajā gadā apstiprinātajiem noteikumiem, pašlaik vecākiem nav nepieciešams stāvēt milzīgajās rindās, lai pierakstītu bērnu pirmsskolas izglītības iestādē, jo Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde pieņem iesniegumus kalendārā gada laikā no bērna dzimšanas un bērnam sasniedzot 7 gadu vecumu.

Starp citu, šāda veida problēma pastāv jau vairākus gadus. To vairākkārt bija minējusi toreizēja izglītības pārvaldes vadītāja Olga Dukšinska.


Написать комментарий