Sestdienas pēcpusdienā Daugavpilī un novadā sākās oficiālā pīļu medību sezona

foto richard-seaman.com
foto richard-seaman.com

Saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem, augusta katrā otrajā svētdienā Latvijā sākas oficiālā pīļu medību sezona. Šogad pīļu medību sezona sākās sestdien, 11.augustā. Līdz 15. septembrim pīļu medības ir atļautas trešdienās, sestdienās un svētdienās, bet no 16.septembra līdz 30.novembrim — katru dienu.

„Latvijas Valsts meži” informē, ka sezonas pirmajās dienās medību vietās notiks pastiprinātās pārbaudes, lai novērstu nelaimes gadījumus un kontrolētu likuma un citu normatīvo aktu ievērošanu. Tiks pievērsta uzmanība tam, lai mednieki neatrastos alkohola reibuma stāvoklī, viņiem būtu mednieku apliecības, šaujamieroča glabāšanas atļaujas, mednieka sezonas kartes utt. Pārbaudes tiks veiktas ne tikai medību vietās, bet arī to tuvumā un pat uz ceļiem pēc medībām.
Dienvidlatgales virsmežniecībā mums paziņoja, ka šāda veida kontrole notiek vienmēr. Ministru kabineta noteikumi Nr.760 „Medību noteikumi” paredz, ka kopumā medniekiem tiek atļauts šaut dažāda veida putnus. Taču pastāv virkne noteikumu, kuri medniekiem ir jāievēro.

Piemēram, aizliegts šaut uz lidojošu medījamo ūdensputnu, ja tas lido leņķī, kurš mazāks par 30 grādiem no ūdens virsmas un ja pārskatāmība šaušanas virzienā mazāka par 150 metriem, kā arī aizliegts šaut medījamo ūdensputnu uz ūdens.

Par nelikumīgām tiek uzskatītas medības, kurās tiek izmantots pusautomātisks vai automātisks ierocis, kuru iespējams vienlaikus pielādēt ar vairāk nekā trim patronām, par nelikumīgām tiek uzskatītas medības bez nepieciešamajiem dokumentiem.

Īpaša uzmanība jāpievērš šaujamieroča glabāšanas termiņa ievērošanai, jo par šaujamieroča glabāšanu vai nēsāšanu bez spēkā esošās atļaujas ir paredzēta kriminālatbildība.

Jāatzīmē, ka pavisam Latvijā ir reģistrēti apmēram 25 000 mednieku, no kuriem apmēram 5 000 ir reģistrēti Latgalē, mednieku lietošanā atrodas aptuveni 10 000 ieroču vienību. Saņemt mednieku biļeti var jebkurš interesents, kas ir sasniedzis 18 gadu vecumu, izgājis speciālos kursus, nolicis eksāmenus un ir piereģistrējies policijā.


Написать комментарий