Tiesa apcietina astoņgadīgā puisēna nonāvēšanā vainoto māti

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piektdien apcietināja aizdomās par sava astoņus gadus vecā dēla nonāvēšanu ceturtdien aizturēto sievieti, kura šobrīd gaida vēl vienu mazuli.

Abus vecākus aizdomās par 2004.gadā dzimuša zēna slepkavību policija aizturēja ceturtdien. Par bērna iespējamo vardarbīgo nāvi, policijai paziņoja mediķi, jo mirušā zēna ķermeņa bija redzams vardarbības pazīmes. Mediķus uz dzīvokli Rīgas centrā izsauca pārējie bērni. Mediķi par notikušo informēja policiju.

Šodien tiesa lemj arī par nonāvētā zēna patēva apcietināšanu.

Ģimenē auga kopumā seši bērni vecumā no viena līdz 14 gadiem, un šobrīd pārējie pieci bērni ir izmitināti dažādās bērnu aprūpes iestādēs.

1979.gadā dzimusī māte agrāk tiesāta par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, bet 1973.gadā dzimušais patēvs iepriekš tiesāts par slepkavību.

Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma" ziņoja, ka līdz šādam emociju izvirdumam varētu būt novedis kāds sīks, ikdienišķs strīds. Mātei jau iepriekš bijušas atņemtas bērnu aprūpes tiesības, bet situācijai uzlabojoties, tās atjaunotas.

Vecāki aizturēšanas brīdī neesot bijuši nedz alkohola, nedz arī narkotisko vielu reibumā. Tāpat policijā nav bijušas sūdzības par kādiem pārkāpumiem bērnu audzināšanā ģimenē.

Policija sākusi kriminālprocesu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, ja to dēļ iestājusies cilvēka nāve.


Написать комментарий