Pļaviņš/Šmēdiņš izcīna olimpiskās bronzas godalgas

foto london2012.com
foto london2012.com

Par Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējiem ceturtdien kļuva Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, izcīnot savai valstij pirmo medaļu šajā Olimpiādē.

Finālā par bronzas medaļu Pļaviņš/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:19, 15:11) pārspēja Reinderu Numerdoru un Ričardu Šuilu no Nīderlandes.

Spēles pirmajā uzbrukumā Šmēdiņa sitiens tika bloķēts, tomēr jau nākamajā epizodē latvietis reabilitējās un rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā Latvijas duets spēja izvirzīties vadībā ar divu punktu pārsvaru, taču Numerdors/Šuils prata atspēlēties. Drīz vien vadībā bija jau nīderlandieši, bet ne uz ilgu laiku, jo nākamos trīs punktus guva latvieši, panākot 10:8. Divu punktu pārsvars turējās ilgāku laiku, un pie rezultāta 14:12, latvieši nospēlēja precīzi, panākot +3. Tas Numerdoram/Šuilam lika ņemt pārtraukumu, pēc kura viņiem izdevās izvirzīties vadībā (18:19). Komandas apmainījās ar punktiem, un Nīderlandes duets ieguva setbumbu, kuru ar pirmo reizi izdevās izmantot – 19:21.

Otrā seta sākumā dueti apmainījās ar punktu guvumiem, tomēr nākamās epizodes latviešiem bija ļoti neveiksmīgas. Pļaviņam/Šmēdiņam bija problēmas ar punktu gūšanu, taču pretiniekiem uzbrukumā viss izdevās (3:7). Latvijas volejbolisti nenolaida rokas, sekmīgi nospēlējot gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, un rezultāts tika izlīdzināts 8:8. Holandieši apturēja Latvijas izrāvienu, bet tad Šmēdiņš kļūdījās serves uzņemšanā (8:10), bet nākamajās divās epizodēs latvieši skaisti noslpēlēja un otrajā setā atkal bija neizšķirts.

Komandas pamīšus guva pa trim punktiem, bet pie rezultāta 13:13 Šmēdiņš divas reizes precīzi bloķēja, panākot +2. Komandas apmainījās punktu guvumiem, bet tad Numerdors/Šuils izlīdzināja rezultātu 17:17. Līdzsvars uz tablo turējās arī nākamajās četrās izspēlēs, bet pie rezultāta 19:19 latvieši ieguva setbumbu, un Šmēdiņš ar bloku izrāva uzvaru setā, izlīdzinot rezultātu visā mačā.

Izšķirošā seta sākumā holandieši "paņēma" pirmo punktu, bet Latvija punktu uzreiz atguva. Nākamajos spēles momentos dueti turpināja gūt punktus, rezultātam turoties neizšķirtam. Pļaviņam/Šmēdiņam izdevās iegūt spēles iniciatīvu, izvirzoties vadībā ar 8:7, bet vēlāk ar 10:8. Šmēdiņam izdevās laba serve, un viņš arī teicami nobloķēja panākot jau trīs punktu pārsvaru. Turpinājumā iespēlējās Numerdors, bet latvieši turpināja spēlēt sekmīgi un iegūstot mačbumbu - 14:10. Pirmo mačbumbu nīderlandieši atspēlēja, bet ar otro reizi Pļaviņš/Šmēdiņš nekļūdījās, iegūstot bronzas medaļu. Trešajā setā uzvara ar 15:11 un spēlē ar 2-1.

Atgādinām, ka pusfināla cīņā ar piekto numuru izliktais Nīderlandes duets ar rezultātu 0-2 (14:21, 16:21) zaudēja šī gada Eiropas čempioniem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam no Vācijas, kuri izlikti ar trešo numuru.

Savukārt Pļaviņš/Šmēdiņš, kuri izlikti ar 17.numuru, pusfināla spēlē otrdien ar 0-2 (15:21, 20:22) zaudēja turnīra galvenajiem favorītiem, brazīliešiem Alisonam Čeruti un Emanuelam Regu.

Abi dueti iepriekš tikās apakšgrupas sacensībās, kad E grupas trešās kārtas cīņā pārāki ar 2-0 (21:14, 21:18) bija latvieši.

Kā ziņots, otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins astotdaļfināla mačā ar 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja Brinkam/Rekermanam. Latvijas duets dalību Londonas Olimpiādē līdz ar to noslēdza dalītā devītajā vietā.

Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņa un Samoilova duets ieņēma devīto pozīciju.


Написать комментарий