VARAM: Sprūdža nodokļu optimizēšanu salīdzināt ar Zaķa gadījumu ir nekorekti

foto pietiek.com
foto pietiek.com

Atsaucoties uz ceturtdienas, šā gada 9.augusta, laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" publicēto rakstu "Arī ministrs Edmunds Sprūdžs "optimizē" nodokļus", nosūtām viedokli, kuru vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža atvaļinājuma laikā sniedza viņa padomniece juridiskos jautājumos Inga Antāne:

"Ministra atvaļinājuma laikā man nav iespējams komentēt viņa privātos darījumus, kurus viņš veicis 2010.gadā un pat vēl agrāk. Taču viennozīmīgi vēlos uzsvērt, ka medijos vilktās paralēles ar tā saucamo Dz.Zaķa gadījumu, kā arī pārmetumi, ka ministrs rīkojies amatpersonai neatbilstoši vai pat neētiski, ir nekorekti un neatbilstoši. Minētie darījumi nav notikuši, kamēr Edmunds Sprūdžs ir ministra amatā, un tādēļ tendencioza informācijas sagrozīšana ir uzskatāma par iespējamu apzinātu kaitniecību ministram un viņa uzsāktajām reformām.

Kopš brīža, kad E.Sprūdžs ir apstiprināts ministra amatā, visa viņa darbība un laiks ir koncentrēti tikai ministrijas darba uzdevumu veikšanai. Viņam piederošo uzņēmumu vadība ir nodota menedžeriem, un ministrs uzņēmumu vadīšanai šobrīd savu laiku un enerģiju netērē.

Ministrs jau iepriekš ir oficiāli deklarējis un arī medijos skaidrojis savas saistības pret sev piederošo uzņēmumu. Turklāt arī pats uzņēmums iepriekš ticis gan auditēts, gan arī VID pārbaudīts, tai skaitā par algu izmaksām. Un nekādi likuma pārkāpumi nav atklāti.

Kā jau minēju, ministrs šobrīd ir atvaļinājumā. Un mediju intereses gadījumā, plašāku un specifiskāku informāciju par savu līdzšinējo uzņēmējdarbību varēs sniegt pēc 20.augusta.

Vienlaicīgi mani tomēr mulsina, ka šis “atklājums” tiek publiskots tieši šobrīd, kad ministrs ir iesācis daudzas reformas gan pašvaldībās, gan arī ostās, kas tieši var ietekmēt arī politiķus un uzņēmējus, kuri tik ļoti cieši ir saistīti ar “Neatkarīgo”."


Написать комментарий