Baltkrievijā tiesās par fotografēšanos ar plīša lācīšiem aizturētas žurnālistes

foto rnw.nl
foto rnw.nl

Divas baltkrievu žurnālistes, kuras trešdien vakarā aizturētas Minskas centrā par fotografēšanos ar plīša lācīšiem, tiks tiesātas, atsaucoties uz Baltkrievijas žurnālistu asociāciju, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Avīzes "Naša Ņiva" fotokorespondenti Jūliju Doroškeviču un laikraksta "Komsomoļskaja pravda v Belorusii" korespondenti Irinu Kozļiku aizturēja trešdien vakarā Minskas centrā. Žurnālistes apsūdz nesankcionētas akcijas sarīkošanā. Viņas fotografējušās ar plīša lācīšiem, lai atbalstītu aizturētos Antonu Surjapinu un Sergeju Bašarimovu, kurus apsūdz par palīdzību zviedriem, kuri jūlija sākumā no lidmašīnas virs Baltkrievijas izmeta rotaļu lācīšus ar skrejlapām vārda brīvības atbalstam.

Žurnālistes ceturtdien tiesās par ielas pasākumu organizēšanas noteikumu pārkāpšanu. Aizturētajām draud naudassods vai arests līdz 15 diennaktīm.

Jau vēstīts, ka jūlija sākumā Zviedrijas vieglā lidmašīna nelegāli šķērsojusi Baltkrievijas robežu un pie Ivenecas pilsētas un Minskas piepilsēta no gaisa nometa rotaļu lācīšus ar skrejlapām vārda brīvības atbalstam.

Daudzas valstis kritizējušas Baltkrieviju, sakot, ka tajā netiek ievērotas cilvēktiesības, savukārt pret tiem, kuri nepiekrīt prezidenta Aleksandra Lukašenko viedoklim, tiek vajāti. Nereti opozīcijas pārstāvji ir tikuši arestēti.


Написать комментарий