Kolumbijā aizturēts ietekmīgs narkobandas vadonis

foto jessewenger.wordpress.com
foto jessewenger.wordpress.com

Kolumbijas policija arestējusi vienu no valsts ietekmīgākajiem narkobaroniem, kurš vadījis kādreiz varenā Pablo Eskobara izveidotu noziedzīgo grupējumu, atsaucoties uz policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aizturētais ir Eriksons Vargass, kurš pazīstams arī kā Sebastjans, aizturēts trešdien savā rančo. Viņš vadījis grupējumu "Office of Envigado", kas bāzējas Kolumbijas ziemeļrietumos.

"Trīskāršs lēciens pret šo kriminālo tīklu un zelta medaļa policijai par Sebastjana arestu," savu atzinību par arestu mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis Kolumbijas prezidents Huans Manuless Santoss.

Eriksons Vargass par grupējuma vadītāju kļuva 2011. gadā, kad Venecuēlā arestēja tā iepriekšējo līderi Maksimiliano Bonillu. Noziedzīgais grupējums pēdējo desmit gadu laikā nogalinājis vairāk cilvēku par jebkuru citu noziedzīgo tīklu valstī, norādījis aizsardzības ministrs Huans Karloss Pinzons.

"Sebastjans bija galvenais Kolumbijas policijas mērķis. Šis ir lielākais trieciens Kolumbijas kriminālajiem grupējumiem šogad," BBC citē aizsardzības ministru.

"Office of Envigado" izveidoja ievērojamais Kolumbijas narkobarons Pablo Eskobars, kuru policija nogalināja apšaudē 1993. gadā. Tā galvenais uzdevums bija ievākts Medelinas karteļa parādus. Tos, kuri nespēja atmaksāt parādus, parasti brutāli nogalināja. Pēc Eskobara nāves grupējums paplašināja savu darbību, vēsta BBC.


Написать комментарий