18.augustā Višķu pagastā notiks pagasta svētki un rekonstruētās estrādes atklāšana

foto lugaresquever.com
foto lugaresquever.com

2011. gadā Daugavpils novada pašvaldība uzsāka projekta „Daugavpils novada estrādes rekonstrukcija Višķu pagastā” realizāciju, kura mērķis bija veikt Daugavpils novada Višķu estrādes rekonstrukciju, lai uzlabotu pašvaldības infrastruktūru un paaugstinātu kultūras objekta sniegto pakalpojumu konkurētspēju, portālu gorod.lv informēja Daugavpils novada Kultūras centra kultūras menedžere Anita Auzāne.

Estrāde Višķu pagastā tika uzbūvēta 1969. gadā un visu šo gadu garumā kapitālieguldījumi estrādes rekonstrukcijai netika veikti.

Realizējot projektu un veicot estrādes rekonstrukciju, tika saglabāta esošā ēkas novietne, nemainot skatuves un skatītāju vietu izvietojumu un skatītāju pieejas ceļus. Skatuve ir veidota apļa formā. Skatītāju sēdvietu zona projektēta ar pacēlumu. Skatītāju soli izvietoti lokā, sekojot skatuves formai. Estrādē paredzētas 1080 skatītāju sēdvietas un 600 koristu vietas uz kora podestiem.
Estrādes rekonstrukcijas ietvaros pārplānotas pirmā stāva telpas un izveidota slēgta telpa otrā stāvā. Pirmajā stāvā ir plānotas divas ģērbtuves ar dušām un tualetēm, darba telpa un rekvizītu glabātavas. Otrajā stāvā paredzēta nodarbību un koristu pulcēšanās telpa. No pirmā uz otro stāvu esošās kāpnes nodrošina tiešu izeju uz estrādi no pirmā stāva. Garderobes, dušas un tualešu telpas, kā arī ejas un izejas projektētas, ievērojot vides pieejamības prasības cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Estrāde rekonstruēta pēc SIA „Arhitekta L.Šmita darbnīca” izstrādātā būvprojekta.

Daugavpils novada dome, realizējot šo projektu, cer atgriezt Višķu estrādei kādreiz tik populārā kultūras objekta statusu un atkal pulcēt kopā korus, deju kolektīvus, folkloras ansambļus, mūziķus un teātra spēlētājus, amatniekus un skatītājus uz kopīgiem svētkiem.

Višķu pagasta svētki 18.augustā sāksies plkst. 12.00 ar dievkalpojumu Višķu Romas Katoļu baznīcā.

Savukārt plkst. 14.00 Višķu profesionālās vidusskolas zālē būs iespējams redzēt Daugavpils teātra izrādi A.Čehovs „Bildinājums”. Izrādes režisore Līga Korlaša, scenogrāfs Ivo Folkmanis, kostīmu māksliniece Nataļja Marinoha. Lomās: Viesturs Rencis, Inese Ivulāne – Mežale, Māris Korsiets, Līga Korlaša.

Pēc izrādes turpat skolas muzeja telpās varēs apskatīt ekspozīciju un interešu kopa „Dzīvīte” rādīs sadzīves ainiņas „Tā mēs Višķos dzīvojam”.
Višķu profesionālā vidusskola piedāvās visiem interesentiem traktortehnikas izstādi un demonstrējumus.

Estrādes teritorijā jau no 15.00 būs iespēja iepirkties amatnieku un ražotāju tirdziņā, piedalīties sporta aktivitātēs un radošajās darbnīcās, vizināties ar katamarāniem un laivām.
Ar Višķu pagasta vēsturi varēs iepazīties Naujenes novadpētniecības muzeja sagatavotajā izstādē.

Ar raitu dejas soli un skanīgām dziesmām plkst. 19.00 tiks iemēģināta estrāde atklāšanas koncertā „VISU DIENU SAULE TEK”. Plānots, ka koncertā piedalīsies ap 20 amatiermākslas kolektīvi – kori, tautas deju kolektīvi, vokālie ansambļi, solisti u.c. no Višķu pagasta un citiem Daugavpils novada pagastiem. Koncertu kuplinās projekta LLIV-248 „Creation – My Only Hope” dalībnieki no Lietuvas - Suveiku tautas mūzikas kapella "Cinkelis" un folkloras kopa "Čičeris" (Lietuva), Višķu pagasta Eiropas deju kopa „Magones”. Īpašie koncerta viesi ir Liene Šomase un Dainis Skutelis. Koncertu vadīs Daugavpils teātra aktieri. Pasākuma režisors Māris Korsiets, mākslinieks Egils Viļumovs.

Aicinām arī Jūs iemēģināt jauno skatuves grīdu plkst. 22.00 Zaļumballē kopā ar grupu „Patrioti.lg” un DJ Gati. Ieeja visos Višķu pagasta svētku pasākumos bez maksas.


Написать комментарий