Tiek ierobežota braukšana ar ūdens motocikliem Daugavpils novada upēs un ezeros

foto motorcycle-usa.com
foto motorcycle-usa.com

Daugavpils novada domes deputāti kārtējās sēdes gaitā apstiprināja saistošos noteikumus par kuģošanas līdzekļu lietošanas kārtību publiskajās ūdenstilpnēs. Saskaņā ar šiem noteikumiem, Daugavpils novada Luknas, Višķu ezeros un Dubnas upē tiek aizliegts lietot ūdens motociklus un atpūtas kuģus, kuru motoru jauda pārsniedz 3,7-4 zirgspēku robežu.

Pēc deputātu domām, jaunie noteikumi palīdzēs saglabāt kvalitatīvu vidi un iedzīvotāju drošību, kā arī pasargās ūdenstilpnes un to krastus no piesārņošanas.

Par noteikumu neievērošanu Valsts policija un Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde ir tiesīga kuģošanas līdzekļa īpašnieku sodīt saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

Daugavpils domes preses konferencē žurnālisti mēģināja noskaidrot, vai braukšana ar ūdens motocikliem tiks ierobežota pilsētas ūdenstilpņu teritorijās.

Pēc pirmā vicemērs Vitālija Azareviča vārdiem, šajā sakarā pagaidām netika saņemtas pilsētnieku oficiālās sūdzības. Tomēr vicemērs apliecināja, ka šāda veida iesniegumu saņemšanas gadījumā šis jautājums noteikti tiks izskatīts un nepieciešamības gadījumā pārkāpēji tiks sodīti.

Azareviča kungs paskaidroja, ka pilsētas pašvaldībā netiek izstrādāti speciālie kuģošanas līdzekļu lietošanas noteikumi, visi tiek pakļauti valstī pieņemtajiem noteikumiem.


Написать комментарий