'Reverta' par 1,6 miljoniem latu pārdod Ukrainas līzinga kompāniju 'Parex Lizing'

publicitātes foto
publicitātes foto

Problemātisko aktīvu pārvaldītāja AS "Reverta" (iepriekš "Parex banka") par 2,8 miljoniem ASV dolāru (1,59 miljoniem latu) pārdevusi līzinga kompāniju "Parex Lizing" Ukrainā, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

"Īstenojot Ukrainas līzinga kompānijas pārdošanas darījumu, esam pilnībā izgājuši no aktīvā līzinga tirgus, kas ir loģisks solis gan no biznesa, gan no mūsu darbības stratēģijas viedokļa. Izvērtējot un salīdzinot iespējamos rīcības scenārijus, ir skaidri redzams, ka ieguvumi no līzinga kompāniju pārdošanas ir ievērojami lielāki nekā no to saimnieciskās darbības turpināšanas uzņēmumam noteikto ierobežojumu ietvaros," norāda "Revertas" valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams.

Uzņēmumā norāda, ka tādējādi "Revertai" izdevies realizēt tās pārvaldībā esošo līzinga kompāniju kredītportfeli būtiski ātrāk, nekā to paredz Ministru kabineta (MK) un Eiropas Komisijas (EK) apstiprinātais "Parex bankas" restrukturizācijas plāns.

Kopumā kopš 2008.gada beigām no līzinga kompāniju pārdošanas ir atgūti vairāk nekā 240 miljoni ASV dolāru (136 miljoni latu). Maksājumus no "Parex Leasing" Krievijā pārdošanas "Reverta" turpinās saņemt līdz 2013.gada nogalei.

Kompānijā atzīmē, ka MK un EK apstiprinātais "Parex bankas" restrukturizācijas plāns nosaka līzinga kompāniju NVS valstīs darbības izbeigšanu līdz 2013.gada 31.decembrim, tās pārdodot vai likvidējot. Papildus līdzekļu ieguldīšana līzinga kompāniju saimnieciskās darbības attīstīšanā un uzturēšanā nav atļauta.

"Reverta" darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Kopš 2010. gada 1. augusta līdz 2012. gada 26. jūlijam "Reverta" no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 380 miljonus eiro (267 miljonus latu).


Написать комментарий