Valdība vēlreiz atliek lemšanu par 10 miljonu piešķiršanu parādos slīgstošajai Stradiņa slimnīcai

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ministri valdības sēdes slēgtajā daļā otrdien nolēma vēlreiz atlikt jautājumu par 10 miljonu latu piešķiršanu Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcai (Stradiņa slimnīcai), kuras parādi mērāmi vairākos miljonos latu.

Šoreiz lēmuma pieņemšana atlikta, jo Veselības ministrija (VM) šo iniciatīvu vēl nav saskaņojusi ar Finanšu ministriju (FM), portāls "Delfi" noskaidroja Ministru kabinetā.

Valdība jau pagājušajā nedēļā uzklausīja VM sniegto informāciju par papildu līdzekļu nepieciešamību Stradiņa slimnīcai. Ministri tad lūdza šo ziņojumu precizēt, tāpēc lēmumu par papildus līdzekļu piešķiršanu slimnīcai atlika.

Papildu līdzekļi slimnīcai nepieciešami, lai stabilizētu slimnīcas finanšu situāciju. Slimnīcā iepriekšējos gados izveidojušies miljoniem latu lieli parādi, kas neļauj uzņēmumam pilnvērtīgi funkcionēt, iepriekš atzina slimnīcas pārstāve Ieva Stibe, paužot slimnīcas valdes viedokli.

Stradiņa slimnīcā kopš maija ir pilnībā nomainīta valde, to vada juriste un ekonomiste Rūta Valtere un valdes locekļi – ministres padomnieks, internists un kardiologs Guntis Bahs un Stradiņa slimnīcas ārste Eva Strīķe.

Ar iepriekšējiem valdes locekļiem – Modri Dzenīti un Raimondu Brici – VM līgumus nepagarināja, pamatojot to tieši ar finanšu darbības pārkāpumiem un lielajiem parādiem. Par viņu darbību ministrija pat vērsās tiesībsargājošajās iestādēs.


Написать комментарий