Gruzijas prezidents sola 'okupēto zemju' atgūšanu

foto livestory.com.ua
foto livestory.com.ua

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, apmeklējot vairākus ciemus, kas robežojas ar separātisko Dienvidosetiju, vietējiem iedzīvotājiem solīja, ka "okupētās zemes" tiks atgūtas, bet valsts iestāsies Eiropas Savienībā un NATO.

"Mēs noteikti apvienosim mūsu valsti un noteikti atgūsim mūsu zemes," paziņoja Saakašvili.

Viņš uzsvēra, ka "Krievija nekad nespēs aprīt Gruzijas zemes, kā to iepriekš nav spējis neviens cits iekarotājs," uzsvēra Gruzijas prezidents.

"Gruzija noteikti iestāsies Eiropas Savienībā (ES) un noteikti kļūs par NATO dalībvalsti, un nekas mums tajā nespēs traucēt," viņš pauda pārliecību.

Gruzijas iestāju ES un NATO sola arī opozīcijas līderis miljardieris Bidzins Ivanišvili, kas sola uzvarēt Saakašvili 1.oktobrī gaidāmajās Gruzijas parlamenta vēlēšanās.

2008.gada NATO galotņu tikšanās laikā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē tika pieņemts lēmums, ka Gruzija pēc pašas vēlēšanās varēs kļūt par NATO dalībvalsti, ja atbildīs alianses kritērijiem. Tomēr pagaidām Gruzija turpina īstenot kritērijus, kas nepieciešami iestājai gan NATO, gan ES.

Dienvidosetija un Abhāzija 90.gadu sākumā pasludināja neatkarību no Gruzijas, tomēr tās par neatkarīgām valstīm pēc 2008.gada Krievijas un Gruzijas militārā konflikta atzinušas tikai Krievija, Nauru, Nikaragva, Tuvalu un Venecuēla. Gruzija abas separātiskās republikas joprojām uzskata par neatņemamu savas teritorijas sastāvdaļu.


Написать комментарий