Ņujorkas štata Finanšu pakalpojumu departaments apsūdzēja Londonā bāzēto globālo banku sistemātiskos pārkāpumos, kas varētu būt devuši iespēju piekļūt ASV banku sistēmai teroristiem un kriminālnoziedzniekiem.

"Standard Chartered" 15.augustā būs jāsniedz Finanšu pakalpojumu departamentam paskaidrojumi, un, ja banku uzraugu tie nepārliecinās, "Standard Chartered" tiks atņemta licence darbībai Ņujorkas štatā, kura atrodas ASV finanšu centrs, kā arī tiks uzlikts naudassods.

Ņujorkas štata banku uzrauga paziņojumā teikts, ka "Standard Chartered" saziņā ar Irānas valdību noslēpusi apmēram 60 000 slepenu transakciju vismaz 250 miljardu dolāru vērtībā, par kurām "Standard Chartered" komisijas maksās nopelnījusi simtiem miljonu dolāru. Departaments uzsver, ka, cenšoties gūt peļņu, banka ir viltojusi dokumentus un traucējusi uzraudzībai.

Finanšu pakalpojumu uzraudzības departamenta paziņojumā piebilsts, ka ir pierādījumi, kas liecina, ka "Standard Chartered" varētu būt veikusi nelikumīgus darījumus arī ar Lībiju, Mjanmu un Sudānu laikā, kad uz šīm valstīm attiecās ASV sankcijas.