VBTAI padziļināti pārbaudīs bērnu tiesību ievērošanu bērnunamā 'Laubere'

publicitātes foto
publicitātes foto

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) speciālisti otrdien rīkos padziļinātu bērnu tiesību ievērošanas pārbaudi Ogres novada pašvaldības bērnu namā "Laubere", informē Labklājības ministrijā (LM).

Pārbaude turpināsies arī trešdien, 8.augustā.

VBTAI pagājušajā otrdien pavēstīja, ka bērnunama audzēkņi ilgstoši un regulāri ir bijuši pakļauti emocionālai un fiziskai vardarbībai, bet bērnunama personāls nav spējis nodrošināt bērnu drošību un audzināšanu. Inspekcija neredzēja iespējas, ka "Lauberes" darbinieki turpmāk strādātu bērnunamā nepietiekamo prasmju dēļ.

Tomēr bērnunama vadība nepiekrita, ka bērnunams ir jāslēdz, un arī pašvaldība nesteidzas ar šāda lēmuma pieņemšanu. Par iestādes likteni pašvaldība lems augusta beigās, jo tikai 23.augustā deputāti pēc atvaļinājuma sanāks uz pirmo sēdi un tad varēs iepazīties ar situāciju Lauberes bērnunamā.
Paskaidrojumā, kas iesniegts Ogres novada domei, bērnunama direktore nenoliedz, ka šogad ir bijuši vairāki vardarbības fakti pusaudžu vidū. Situācija bērnunamā krasi pasliktinājusies šogad pavasarī, kad tajā tika ievietoti vēl divi problemātiski audzēkņi no citiem reģioniem.

"Lauberes" vadība arī lūgusi Grobiņas un Skrīveru bāriņtiesas šos pusaudžus pārvietot uz iestādēm, kas domātas audzēkņiem ar uzvedības traucējumiem, bet Ogres un Ķeguma bāriņtiesām lūgts lemt par aprūpes tiesību atjaunošanu audzēkņu vecākiem.


Написать комментарий