Prezidents ietur tradīciju un ticīgos Aglonā neuzrunās arī šogad 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš ieturēs tradīciju un ticīgos Aglonā neuzrunās arī šogad.

Lai gan viņš būs atvaļinājumā, Bērziņš 15.augustā dosies uz Aglonu, kur tūkstošiem cilvēku būs sapulcējušies, lai atzīmētu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas dienu, kas ir katoļu baznīcas vieni no lielākajiem svētkiem.

"Prezidents uzrunu neteiks, tikai piedalīsies svinību dievkalpojumā," apliecināja Rēzeknes–Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Viņš pastāstīja, ka pašlaik saņemta informācija no Valsts prezidenta kancelejas, ka prezidents ieradīsies Aglonā uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svinībām 15.augustā plkst. 12, bet par citu amatpersonu klātbūtni svētkos informācijas vēl nav.

Bulis norādīja, ka Aglonā ieradīsies arī Romas pāvesta sūtnis Baltijas valstīs arhibīskaps Luidži Bonaci.

Jau ziņots, ka Bērziņš pērn pavēstīja, ka neteiks uzrunu galvenā svētku dievkalpojuma laikā, kā to darīja viņa priekštecis amatā.

"Šogad esmu izlēmis sākt jaunu tradīciju dievkalpojuma norises gaitā, par ko vienojos arī ar katoļu baznīcas vadību. Mana izpratne par baznīcas kanoniem un kārtību, ko ikviens kristietis godā un pārzina, ir likusi man pieņemt lēmumu – neteikt Valsts prezidenta runu galvenā svētku dievkalpojuma noslēguma daļā, kā tas ticis darīts līdz šim. Esmu pārliecināts, ka dievkalpojums ir sakrāls process, kurā laicīgajai varai nav jāiejaucas. Tās ir manas domas un vienlaikus mans visaugstākās cieņas apliecinājums ticīgajai tautai," pērn pamatoja prezidents.

Rīgas arhidiecēzes arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs atzina, ka respektē šo prezidenta lēmumu.

"Prezidentam ir ne tikai pilnas tiesības, bet arī pienākums rīkoties saskaņā ar savu pārliecību. Ja viņš vēlas tur piedalīties, bet nejūtas pamudināts runāt, tad es to respektēju un pieņemu ar cieņu," pērn komentēja Stankevičs.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki Aglonā ik gadu augustā pulcē desmitiem tūkstošu ticīgo gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Ik gadu uz svētku norises vietu svētceļojumos ar kājām dodas ticīgo grupas no visas Latvijas.


Написать комментарий

Interesanti, kā katoļticīgie pamato šos svētkus. Bībelē par to nekas nav minēts un vēl jo vairāk noteikts datums. Tātad tie svētki ir izzīsti no pirksta.