VARAM: Koļegova VVD ģenerāldirektores amatam izvirzīta lielās pieredzes un skaidras vīzijas dēļ

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pašreizējā Valsts vides dienesta (VVD) Valmieras reģionālās pārvaldes direktore Inga Koļegova dienesta ģenerāldirektores amatam izvirzīta, pateicoties teju 20 gadus ilgajai darba pieredzei vides aizsardzības jomā un redzējumam par iestādes turpmāko attīstību. Koļegovu šajā amatā jau otrdien paredzēts apstiprināt valdības sēdē, portālu "Delfi" informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Latvijas Televīzija jau piektdien ziņoja, ka VARAM izsludinātajā konkursā vakantajam Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora amatam izvēlēta Koļegova.

Analizējot pretendentu profesionālās zināšanas, par vienu no prioritārajiem aspektiem izvirzīta spēja apzināt VVD darbības problēmjautājumus un sniegt savu redzējumu par iespējamiem risinājumiem efektīvai VVD darbībai turpmāk, norāda VARAM.

Koļegova karjeru sākusi kā vides valsts inspektore un kopš 1999.gada ieņem Valmieras reģionālās vides pārvaldes direktores amatu. Viņai izdevies arī maksimāli samazināta finansējuma apstākļos nodrošināt kvalitatīvu Valmieras reģionālās struktūrvienības darbību, norāda ministrija.

Arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) paudis gandarījumu, ka izdevies atrast "profesionālāko un piemērotāko kandidātu VVD ģenerāldirektora amatam".

"No jaunā vadītāja sagaidu ne tikai spēju apzināt problēmjautājumus, bet arī piedāvāt konkrētus risinājumus, kā padarīt par vides aizsardzību atbildīgās institūcijas darbību maksimāli efektīvu. Līdz šim VVD darbība nav bijusi apmierinoša," norādījis Sprūdžs.

Savukārt pati Koļegova par galveno mērķi VVD ģenerāldirektores amatā izvirzījusi padarīt dienestu par sabiedrībā, jo īpaši uzņēmumu vidū cienītu un novērtētu iestādi, un kuras augsti kvalificētie darbinieki lepojas ar paveikto.

"Liela daļa no VVD sistēmiski risināmajām problēmām ir izveidojušās vēsturiski - mehāniski apvienojot reģionālās struktūrvienības un nespējot nodrošināt vienotu dienesta izpratni par tā pārraudzībā esošajām funkcijām un uzdevumiem. Vienlaikus neesoša dienesta darbības stratēģija un līdz ar to secīgas darbības plānošanas iztrūkums, ietverot vidēja termiņa rīcības un prioritāro pasākumu un uzdevumu apzināšanu, ir kopumā veicinājis haotisku VVD darbību," viņa izteikusies.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais VVD ģenerāldirektors Vilis Avotiņš no amata aizgāja šīs vasaras sākumā pēc vides ministra Edmunda Sprūdža (RP) pārmetumiem par neprofesionālu darbu. Par to, pēc ministra vērtējuma, liecinot "tādi vides aizsardzības prasību pārkāpumi kā Karvas hidroelektrostacijas Karvas elektrostacijas , "Man-Tess" un to darbības ietekmes uz vidi nepietiekama un novēlota kontrole, neatbilstošs vides inspektoru tehniskais nodrošinājums, haoss piesārņojošo darbību atļauju izsniegšanas procedūrās, kā arī neveiksmīgi organizēti liela apjoma iepirkumi ar negatīvām ilgtermiņa sekām VVD budžetā".

Avotiņš noliedza ministra izteiktos pārmetumus, ka rudenī pats bija plānojis pamest ieņemamo amatu.


Написать комментарий