'Tukuma piena' apgrozījums pagājušajā gadā audzis par 17%

foto baltais.lv
foto baltais.lv

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Tukums piens" pērn strādājis ar 24,35 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 17% pieaugums salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad tika apgrozīti 20,76 miljoni latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa pērn bijusi 388 981 lats salīdzinājumā ar 23 235 latu peļņu 2010.gadā.

"Tukuma piens" 2009.gadā strādāja ar 18,62 miljonu latu apgrozījumu un 1,43 miljonu latu peļņu.

Kā norādīts "Tukuma piena" vadības ziņojumā, finanšu rādītājus būtiski ietekmējis ražošanas izmaksu kāpums. Pagājušā gada peļņu plānots novirzīt uzņēmuma attīstībā.

Uzņēmums sadarbojas ar 230 piena piegādātājiem, galvenokārt iepērkot pienu Kurzemē un Zemgalē. Pagājušajā gadā realizētās produkcijas apjoms bija 41 752 tonnas. Ražošanā tika ieviesti jauni zīmola "Baltais" produkti, ieviests jauns zīmols "Latvijas standarts", kā arī izveidota ekoloģisko produktu līnija.

2012.gadā uzņēmuma mērķis ir nostiprināt pozīcijas tirgū un attīstīt ekoloģisko produktu ražošanu. Tāpat tiks turpināts aktīvs darbs eksporta tirgos Eiropas Savienībā un Krievijā.

Svarīgākās "Tukuma piena" produktu grupas veido jogurts, sviests, krējums un biezpiena sieriņi. Pašreiz Latvijas tirgū atpazīstamākie no uzņēmuma zīmoliem ir "Baltais", "Exporta" un "Oga". "Tukuma piens" sadarbojas ar tirdzniecības tīkliem "Rimi", "Maxima", "Sky", "Iki" un citiem.

"Tukuma pienā" 79% kapitāldaļu pieder nerezidentiem, galvenokārt Igaunijas pilsoņiem, 20,51% - fiziskām personām, 0,45% - piensaimnieku kooperatīvajām sabiedrībām, bet 0,04% kapitāldaļu ir valsts un pašvaldības īpašumā.


Написать комментарий