'Opel Insignia' tagad pieejams arī ar sašķidrinātās gāzes dzinēju

publicitātes foto
publicitātes foto

"Opel Insignia" modelis tagad pieejams ar 1,4-litru "LPG ecoFLEX" turbodzinēju, kas darbojas ar sašķidrināto gāzi (LPG). Ar gāzes iekārtu jau no rūpnīcas "Opel Insignia" būs pieejams visos tā virsbūves tipos – kā sedans, hečbeks un arī kā universālis "Sports Tourer".

1,4-litru "LPG ecoFLEX" dzinējs attīsta 140 zirgspēku jaudu un vidēji patērē 7,6 litrus uz 100 km, bet tā CO2 emisija ir 124 g/km.

LPG versijai "Opel" inženieri paaugstinājuši dzinēja vārstu un to ligzdu izturību, kā arī uzlabojuši motora kontroles ierīci. Visas virsbūves versijas ar sašķidrinātās gāzes dzinēju ir pieejamas kombinācijā ar sešpakāpju mehānisko transmisiju. LPG tvertne, kuras izmantojamais tilpums ir 42 litri, ir nevainojami integrēta rezerves riteņa novietnes korpusā, tādējādi nodrošinot to, ka visa automašīnas bagāžnieka telpa saglabājas pilnībā pieejama. Ar pilnu sašķidrinātās gāzes tvertni automašīna var veikt līdz pat 500 kilometru distanci, taču, ja papildus tiek izmantota arī benzīna tvertne, tad iespējami paveicamais attālums tiek palielināts līdz pat 1 700 kilometriem.

LPG uzpildes ligzda atrodas tieši blakus benzīna tvertnes atverei. "Opel" saviem automašīnu pircējiem līdzi dod uzpildes uzgaļu adapteri, tādējādi padarot degvielas uzpildīšanu vienkāršu un vieglu visā Eiropā.

Nospiežot slēdzi uz instrumentu paneļa, vadītājs pavisam viegli var pārslēgt automašīnu no LPG uz benzīna lietojuma režīmu. Brīdī, kad automobilis darbojas LPG režīmā, iedegas LED displejs, taču, kad automobilis atgriežas benzīna izmantošanas režīmā, gaisma nodziest. Degvielas tvertnes tilpuma mērinstruments ir īpaši ērts, jo gan LPG, gan benzīna rezerves tiek attēlotas vienā skalā.

"Opel Insignia LPG ecoFLEX" cena Vācijā ir no 28 150 eiro (ieskaitot nodokļus).

Atgādinām, ka ar LPG iekārtu no rūpnīcas līdz šim bija pieejami tādi "Opel" modeļi kā "Corsa", "Meriva" un "Astra".


Написать комментарий