Daugavpils Māla mākslas centrā meistari no Lietuvas piedāvā tradicionālās keramikas jaunu redzējumu

foto Kultūras pārvalde
foto Kultūras pārvalde

Šodien Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta XXI.gadsimta lietuviešu keramikai veltīta izstāde.

Tā nav pirmā izstāde, kura mūsu centrā tiek organizēta Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības Eiropas programmas ietvaros. Izstādi organizē Daugavpils Māla mākslas centrs un lietuviešu pilsētas Utenas keramiķi.

Izstāde „XXI.gadsimta lietuviešu keramika” ir vēl viens mūsu valstu sadarbības projekts. Tajā visas vasaras garumā tiks piedāvāti aptuveni desmit lietuviešu keramiķu darbi.

Pazīstamais lietuviešu keramiķis Vitautas Vaļušis, kas ar podnieku darbu nodarbojas vairāk nekā 40 gadus, Gorod.lv pastāstīja, ka izstādes mērķis ir parādīt viņa valsts tautas keramiku. «Lietuvai visvairāk ir raksturīga melnā keramika, bet mēs cenšamies padarīt to mūsdienīgāku, tāpēc eksperimentējam ar formām un izmēriem. Kaut arī cenšamies tradīcijas neatstāt novārtā», - paziņoja Vitautas Vaļušis.

Pēc lietuviešu meistara vārdiem, viņš jau ilgu laiku draudzējas ar Daugavpils kolēģiem, kuru darbi piedalīsies viņa keramikas muzejā, kas atrodas Utenas apgabalā Leļunai ciemā.

Izstādes atklāšana notiks plkst.17:00, visiem daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja to apmeklēt visas vasaras garumā.


Написать комментарий