Izstādē Saules mākslas skolā var aplūkot ekskluzīvus krēslus un ainavas no avīzēm un uzgriežņiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Saules mākslas skolas foajē Daugavpilī notiekošo Mākslas dienu ietvaros tika atklāta 2.-4.kursu studentu darbu izstāde.

Atklāšanas ceremonijā skolas direktore Ilona Linerte-Ruža atzīmēja, ka piedāvātie darbi atspoguļo to autoru talantu, pateicās visiem izstādes dalībniekiem par radošumu un drosmi, un mudināja arī turpmāk darboties rūpīgi un pašaizliedzīgi.

Izstādē mākslas skolā ir piedāvāti dažādu kursu un specializāciju studentu kursa darbi. Izstādē var aplūkot oriģinālas kolāžas, kas ir darinātas no palīgmateriāliem. 16 satriecošas ainavas, kas attēlo dažādas vietas un gadalaikus, tika izgatavotas no audumu, avīžu gabaliem, kā arī no plastikāta, spiedpogām, uzgriežņiem un pat CD diskiem.

Izdomu un fantāziju, kurus demonstrēja studenti, noformējot krēslus un solus, varētu apskaust pat pieredzējušie mākslinieki. Vairāk kā 20 restaurēti krēsli tika izgreznoti ar tekstilu, audumiem, papīru. Daži no darbiem rada vēlēšanos aizņemties ideju sava dzīvokļa interjera noformējumam.

Pēc pasniedzēju vārdiem, krēslu izgatavošana darbu autoriem aizņēma daudz laika, taču tas bija tā vērts. Izstādi var aplūkot līdz 9.jūnijam.


Написать комментарий