Daugavpils Māla centrā tiks apspriesti reģionālās attīstības jautājumi un aplūkotas tējkannas

foto laiki.lv
foto laiki.lv

Šodien Daugavpils Māla centrā notiek seminārs, kuru organizē Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA), lai apspriestu reģionu attīstības un konkurētspējas jautājumus un vietējā biznesa vides jautājumus.

VRAA pārstāve Katrīna Dubka-Gulbe pastāstīja, ka seminārs norisinās eiroprojekta ietvaros, kurā izņemot mūsu valsti piedalās arī Vācijas, Spānijas un Ungārijas pašvaldības. 

Šī gada februārī Daugavpils pašvaldības pārstāvji parakstīja Protokolu starp Daugavpili un Magdeburgu par nodomu sadarboties ekonomikas un tirdzniecības, sociālās aprūpes, veselības, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta un tūrisma jomās, pateicoties kam Daugavpils kļūva par eiroprojekta dalībnieku. Šodien šī starptautiskās sadarbības projekta ietvaros tiks apspriesti aktuāli esošo resursu efektīvās izmantošanas jautājumi, dažādu organizāciju iesaistīšanas kopīgajā darbā (sākot ar universitātes studentiem un beidzot ar uzņēmējiem un amatniekiem) jautājumi un daudz kas cits. 

Šodienas seminārā piedalīsies dažādu pašvaldību 20 pārstāvji. Bet vakarā Māla centrā tiks atklāta keramikas izstāde ar vienkāršu nosaukumu „Tējkannas”.

 


Написать комментарий