Kriminālvēstis

Statistikas dati No sabiedriskās kārtības un drošības viedokļa varam atzīt, ka Līgo svētki Daugavpilī un Daugavpils rajonā pagāja samērā mierīgi. 23.jūnijā tika aizturēti 3 autovadītāji, kas auto vadīja būdami alkohola reibuma stāvoklī, bet 24 jūnijā 6. Pie tam, 24.jūnijā tika aizturēts viens autovadītājs, sakarā ar aizdomām, ka viņš atradās narkotisko vielu iespaidā. Notika divi ceļu satiksmes negadījumi, kuros viegli cieta 2 cilvēki. Nebija ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistītie autovadītāji būtu alkohola reibumā. Šajās svētku brīvdienās par kārtību uz ceļiem rūpējās 174 policijas darbinieki, bet tieši par kārtību sabiedriskās Līgo svinību vietās, kas notika gan pilsētā, gan rajonā, rūpējās 140 policijas darbinieki. Policija no slimnīcas saņēma 6 izziņas par cilvēkiem, kuri dažāda rakstura traumas guvuši Līgo svētku pasākumu laikā Stropu estrādē vai tuvējā mežā. Smagākā no tām bija, kur divi draugi savas draudzības apspriešanas laikā bija viens otram iesituši pa degunu. Pagājušajā nedēļā (no 20.jūnija līdz 26.jūnijam) Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldē tika reģistrēts 209 notikums, tostarp 9 zādzības no dzīvokļiem (3 atklātas), 1 automašīnu zādzība (1 atrasta), 1 laupīšana (1 atklāta). Reģistrēti 44 ceļu satiksmes negadījumi no kuriem 4 negadījumos cieta 4 cilvēki. Par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem sastādīti 196 protokoli, no tiem: 26 tika sastādīti uz gājējiem un velosipēdistiem par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, 14 uz autovadītājiem par transporta līdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu reibuma stāvoklī un 2 uz velosipēdistiem un mopēdistiem, kuri arī savu transporta līdzekli vadīja, būdami alkohola reibumā, 1 autovadītājs tiek turēts aizdomās par sava auto vadīšanu narkotisko vielu reibuma stāvoklī. Reģistrēti 32 noziedzīgi nodarījumi, atklāts 31. Sastādīti 348 administratīvie protokoli, no tiem 18 par sīko huligānismu, 47 par atrašanos sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī. Administratīvi sodīti par cigarešu, alkohola un spirta tirdzniecību neatļautās vietās 12 cilvēki, par nelegālu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos 24 cilvēks.

Noslīkst trīs cilvēki.

23.jūnijā ap 23:27 Šūņu ezerā tika atrasts noslīkušais 1958.gadā dzimušais Jurijs.
23.jūnijā ap07:50 Daugavpils rajonā, Eglaines pagastā, Stepančika ezerā atrada noslīkušu 1958.gadā dzimušo Vitu. Krastā tika atrastas vīrieša drēbes un zvejasrīki.
24.jūnijā ap 21:00 Daugavpilī, Daugavā Nometņu ielas rajonā noslīka 1980.gadā dzimušais Vadims.
Visos šajos gadījumos pārbaudes veiks policija.



Nodeg automašīna!

24.jūnijā Daugavpilī, Zeļinska ielā 22 nodega automašīna Mersedes Benz., 1991.gada izlaiduma. Tā kā speciālistiem ir pamatotas aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana, tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par krimināllietas ierosināšanu.



Nogādāts slimnīcā.

24.jūnijā ap 03:30 Daugavpils slimnīcā no Kalkūnes pagasta, Strādnieku ielas tika nogādāts 1955.gadā dzimušais Dmitrijs. Ārsti vīrietim konstatēja komu, galvaskausa pamatnes lūzumu, galvas smadzeņu sasitumu un alkohola reibumu. Vīrietis traumas esot guvis pats, nokrītot pagrabā.
Policija veiks pārbaudi.



Dzīvokļu zagļi svētkos nekaunīgi pastrādājuši…

Laika posmā no 23.jūnija 21:00 līdz 24.jūnija 22:20 Daugavpilī, Strādnieku ielā, uzlaužot dzīvokļa durvju slēdzeni, zagļi saimniecei nozaga juvelierizstrādājumus 490 latu vērtībā.
Bet 25.jūnijā ap 00:20 kāda Raipoles ielas dzīvokļa saimniece konstatēja, ka viņai zagļi no dzīvokļa nozaguši juvelierizstrādājumus 692 latu vērtībā. Arī šajā dzīvoklī zagļi bija iekļuvuši uzlaužot durvju slēdzeni.
Policija sākusi izmeklēšanu. Tiek pārbaudīts aizdomās turēto personu loks.


Написать комментарий