Kriminālvēstis

Rokas granātas demontētājs cieš sprādzienā...


22.jūnijā ap 21:25 Daugavpils slimnīcā no kāda dzīvokļa, kas atrodas Daugavpilī 18.Novembra ielā, tika nogādāts 1975.gadā dzimušais Vasīlijs. Vīrietim ārsti konstatēja krūšu kurvja labajā pusē un labajā gurnā penetrējošas brūces un multiplas ķermeņa šautas brūces.

Kā tika noskaidrots, Vasīlijs traumas guva, kad savā dzīvoklī, kurā dzīvoja viens, demontēja sprādzienbīstamu 1.Pasaules kara rokas granātu. Vīrieti to bija iestiprinājis skrūvspīlēs un sitis pa to ar naglu un āmuru.

Vasīlija dzīvoklī policijas darbinieki kopīgi ar Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas nodaļas speciālistiem no Rēzeknes atrada pamatīgus munīcijas krājumus – aptuveni 120 vienības dažādu lādiņu un granātu, 5 detonatorus un aptuveni 500 gab. 7,62mm “MOSINA” šautenes patronas, šaujampulveri un trotilu.

Kā tika noskaidrots Vasīlijs kopā ar biedriem nodarbojās ar dažādu lādiņu meklēšanu, kas Daugavpils rajonā saglabājušies no 1.pasaules kara gadiem. Kā paskaidroja cietušais, tad viņš piepelnījās pārdodot restaurētas, neitralizētas granātas.

Policija sākusi izmeklēšanu. Nekavējoties tika pārbaudītas arī Vasīlija biedru dzīvesvietas, taču pie viņiem sprādzienbīstami priekšmeti netika atrasti. Nozīmētas ekspertīzes. Pēc ekspertu atzinuma saņemšanas tiks lemts jautājums par krimināllietas ierosināšanu

Izmeklēšana turpinās. Vasīliju, kurš pagaidām ārstējas slimnīcā, apsargā policijas darbinieki.


Написать комментарий