Пианист Реинис Зариньш (Великобритания) и DAUGAVPILS SINFONIETTA

Пианист Реинис Зариньш (Великобритания) и DAUGAVPILS SINFONIETTA

Когда:
18.09.2017
18:00 — 19:30
Цена: 2.00 - 3.00 Eur
Где: Даугавпилс, Концертный зал Дома Единства (ул. Ригас 22a)
VI Mūzikas un Mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2017” ietvaros 18.septembrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) klasiskās mūzikas koncertā – pianists Reinis ZARIŅŠ (Lielbritānija) un DAUGAVPILS SINFONIETTA Aivara BROKA vadībā.

Programmā:
BAHS – BUZONI, ŠOPĒNS, RAVĒLS, PLAKIDIS, PELĒCIS.

Reinis Zariņš (1985), rīdzinieks, pašlaik dzīvo Londonā, viens no Latvijas izcilākajiem pianistiem. Trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvējs (2012, 2013 un 2015). 11 starptautisku konkursu laureāts un vairāku starptautisku festivālu dalībnieks: Lucernas festivālā, Bath International Music Festival, Jēlas-Norfolkas kamermūzikas festivālā, MasterWorks, Kremerata Baltica festivāls, Crescendo un Holland Music Sessions. Solopianista, kamermūziķa un koncertsolista ampluā pianists uzstājies abos Atlantijas okeāna krastos un Dienvidāfrikā, sadarbojoties ar Eiropas, Krievijas un ASV simfoniskajiem orķestriem tādās koncertvietās kā Amsterdamas Concertgebouw, Kārnegija centra Veila zāle, Ņujorkas Steinway zāle, Londonas Vigmora zāle, Sanktpēterburgas Glazunova zāle u. c. Sadarbība ar Pjēru Bulēzu, Pēteru Etvešu un Ensemble Intercontemporain stiprināja Reiņa interesi par laikmetīgo mūziku un tās attiecībām ar klasisko repertuāru.
Klavierspēles studijas sācis septiņos gados, desmit gadu vecumā debitējis kā solists ar orķestri. Ar izcilību absolvējis Jāzepa Mediņa, Emīla Dārziņa un Jeila universitātes mūzikas skolas (ASV), kā arī Londonas Karalisko mūzikas akadēmiju.
Izdevis trīs augsti novērtētus diskus: studijas albumus “Circus & Magic” un “Jāzeps Vītols – Works for Solo Piano”, kā arī koncerta ierakstu no Londonas Vigmora zāles.
Reiņa Zariņa spēja pārliecinoši interpretēt gan klasiķu, gan mūsdienu autoru darbus sajūsminājusi klausītājus daudzviet pasaulē, arī slavenajā Amsterdamas Concertgebouw, Ņujorkas Kārnegija un Steinveja zālēs, kā arī Londonas Vigmora zālē.

Kopā ar orķestri DAUGAVPILS SINFONIETTA izcilais pianists izpildīs Pētera Plakida – Mūzika klavierēm, stīgu orķestrim un timpāniem un Georga Pelēča – Concertino Bianco in C klavierēm un stīgu orķestrim.   

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30 līdz plkst. 18.30. Cena: 3.00 euro; skolēniem, studentiem un pensionāriem – 2.00 euro.