Интерактивная экспозиция в Даугавпилсе- "Загляни в будущее Латвии"

Интерактивная экспозиция в Даугавпилсе- "Загляни в будущее Латвии"

Когда:
26.11.2015
12:00
Где: Даугавпилс, Daugavpils pilsētas dome (Valdemāra ielā 1)

Ieskatīties Latvijas nākotnē Daugavpils un tās apkārtnes novadu un pilsētu iedzīvotājus aicina Finanšu ministrija, piedāvājot ekskluzīvu iespēju interaktīvā ekspozīcijā uzzināt par ieguvumiem, ko sniedz Eiropas Savienības (ES) fondi. Ekspozīcija “Ieskaties Latvijas nākotnē” ir daļa no gaismas festivālā “Staro Rīga” piedāvātās projekcijas, kas festivālā laikā bija ieraugāma uz Finanšu ministrijas ēkas fasādes. Tajā, apmeklētājiem aktīvi iesaistoties, unikālā 3D video projekcijā tiek ilustrētas iespējas, ko ES fondu finansējums sniegs Latvijai līdz 2020. gadam. Izstādes apmeklējums ir bez maksas.

Ekspozīcija būs apskatāma 26. novembrī Daugavpils pilsētas domē (Valdemāra ielā 1) no plkst. 12.00 līdz 17.00.

„Kopš Latvija gudri izmanto ES fondu atbalstu, kas sniedz pozitīvu impulsu valsts ekonomiskajai izaugsmei, tā nenoliedzami kļūst arvien krāšņāka, sakārtotāka, ar labāku infrastruktūru. ES fondu finansējums mums būs pieejams arī turpmākajos gados, kas nozīmē vēl plašāku attīstību dažādās nozarēs. Izstāde ir iespēja izsekot Latvijas attīstībai līdz pat 2020. gadam. Tā interaktīvi demonstrē ES fondu pozitīvo ietekmi uz mūsu valsts attīstību, kuras pamatos ir centieni nodrošināt ikvienam cilvēkam labāku dzīvi Latvijā,” atklāj finanšu ministrs Jānis Reirs.

Lai vienkāršā un interaktīvā veidā iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar plānotajiem ieguldījumiem un sagaidāmajām pārmaiņām jaunā 2014.–2020. gada ES fondu plānošanas perioda ietvaros, Finanšu ministrija piedāvā unikālu iespēju ieskatīties nākotnē. Ekspozīcija, kas šogad kuplina “Staro Rīga” festivālu, oktobrī un novembrī apceļo arī pilsētas citviet Latvijā, lai šos stāstus varētu izbaudīt arī tie, kam nav bijusi iespēja apmeklēt gaismas festivālu “Staro Rīga” galvaspilsētā laikā no 18. līdz 21. novembrim. Tā iemieso nākotnes ideju, kuras galvenais simbols ir teleskops. Caur to redzamie stāsti 3D animācijas formā atspoguļo tuvākajā nākotnē iecerētās investīcijas dažādās nozarēs.

Interaktīvā 3D video projekcija „Ieskaties Latvijas nākotnē” tiek veidota Finanšu ministrijas komunikācijas kampaņas ietvaros, kuras laikā iedzīvotāji tiek informēti par ES Kohēzijas politikas fondu līdzšinējo ieguldījumu Latvijā un jaunā 2014.–2020. gada plānošanas perioda iespējām. Šajā plānošanas periodā Latvijas izaugsmei būs pieejams finansējums 4,4 miljardu eiro apmērā.